Edukacija za uposlenike Općine Ilijaš: Etički kodeks i korištenje modula “Pritužbe” u aplikaciju DocuNova

Dana 06. oktobra 2022. godine za uposlenike Općine Ilijaš održana je obuka o korištenju modula “Pritužbe” u aplikaciji DocuNova, kojoj su prisustvovali pomoćnici načelnika, kontrolori procesa i službenci koji će raditi na elektronskoj evidenciji pritužbi, a na osnovu Etičkog kodeksa ponašanja i odijevanja.

Na samom početku, prisutim se obratio pomoćnik načelnika u službi za opću upravu, boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Nijaz Spahić, koji je predstavio novousvojeni Etički kodeks ponašanja i odijevanja za uposlenike Općine Ilijaš. O važnosti elektronske evidencije procesa govorio je šef Odsjeka za poslove informacionih tehologija, kvaliteta i programiranja razvoja u Službi Općinskog vijeća i Općinskog načelnika Mirza Dinar. Prezentaciju mogućnosti modula “Pritužbe” kroz praktične primjere održao je stručni savjetnik-IT adminstrator Dženan Suša.

U cilju poboljšanja politike kvaliteta rada uposlenika Općine Ilijaš, u septembru 2022. godine donesen je novi Etički kodeks ponašanja i odijevanja za uposlenike Općine Ilijaš, kojim se utvrđuju pravila ponašanja i standardi odijevanja državnih službenika, namještenika, imenovanih lica i lica angažovanih po bilo kojem osnovu u Jedinstvenom općinskom organu uprave općine Ilijaš, a koji je u skladu sa etičkim i profesionalnim normama te opće prihvaćenim civilizacijskim vrijednostima.

U tu svrhu, građani Općine Ilijaš će u narednom periodu imati mogućnost da pismenim putem podnesu pritužbu na ponašanje i/ili odijevanje uposlenika Općine Ilijaš, a sve u skladu sa standardima navedenim u dokumentu Etičkog kodeks ponašanja i odijevanja za uposlenike Općine Ilijaš. Pored toga, pritužbu će moći podnijeti i sami uposlenici Općine Ilijaš ukoliko smatraju da su drugi uposlenici prekršili pravila Kodeksa.

Potrebni obrasci za podnošenje pritužbe kao i Etički kodeks ponašanja i odijevanja za uposlenike Općine Ilijaš biti će dostupan na zvaničnoj web stranici Općine Ilijaš (www.ilijas.ba).

Izvor: Općina Ilijaš

Prethodni članakNajava za promociju knjige ˝Putem svjetlosti iz pera mladosti˝
Naredni članakSajam “Zlatne boje” u subotu na Bijambarama