Ekipa “Crni Labud” pobjednik tradicionalnog malonogometnog turnira „Misoča 2022“

U Ilijaškom naselju Misoča održan je tradicionalni malonogometni turnir „MISOČA 2022“ na kojem su nastupile brojne ekipe iz Ilijaša, Sarajeva, Olova, Visokog, Podlugova. Obje večeri turnira koji se igrao pod svjetlošću reflektora, tribine sportskog centra „Mahir Pušina-Dinko“ bile su ispunjene do posljednjeg mjesta i ljubitelji nogometa uživali su u prekrasnim akcijama, izvanrednim odbranama vratara ekipa, atraktivnim zgodicima, brojnim prilikama za postizanje golova, udarcima za TV špice.

Brojni odigrani mečevi donijeli su zanimljive i neizvjesne mečeve, u nekim susretima izvođenje penala donijelo je odluku koji tim ide dalje i na kraju plasman među četiri najbolje ekipe ostvarili su: Liten (Sarajevo), Crni Labud (Mrakovo-Ilijaš), Samirče (Visoko) i La Roka (Ilijaš).

U polufinalnim mečevima postignuti su sljedeći rezultati: Samirče-Liten 2:0 i Crni Labud-La Roka 6:0. U borbi za treće mjesto  Liten-La Roka 2:0. U finalnom meču koji je oduševio sve prisutne gledatelje slavio je Crni Labud protiv ekipe Samirče rezultatom 1:0 i na taj način osvojio prvu nagradu u iznosu od 2.000 KM i pehar, drugoplasiranoj ekipi Samirče pripalo je 800 KM i pehar, a trećeplasirani tim Liten osvojio je 200 KM i pehar.

Najbolji igrač turnira je Senid Hodžić (Crni Labud) koji je takođe dobio novčanu nagradu i statuu, najbolji golman je Mirza Halilović(Samirče) koji je dobio novčanu nagradu i statuu, dok je najbolji strijelac Dženis Huseinspahić (Samirče) koji je takođe nagrađen novčano i statuom.

Posebno treba istaći sjajnu organizaciju turnira oba dana takmičenja, a vrijedni i gostoljubivi domaćini zaslužuju sve čestitke da ovo bude turnir za „dušu i sjećanje“ svih učesnika, gostiju i prisutnih ljubitelja nogometa.

AUTOR: Rešad MAMELA

Prethodni članakU Misoči obilježena 30. godišnjica pogibije heroja Ibre Talića – Taleta
Naredni članakReisu-l-ulema Kavazović na Ajvatovici: Slobodu i jedinstvo moramo sačuvati