Ekipa Misoča pobjednik Memorijalnog turnira „Poginulim i umrlim policijskim službenicima PS Ilijaš“

U Sportskoj dvorani Ilijaš danas je odigran IX Memorijalni turnir „Poginulim i umrlim policijskim službenicima PS Ilijaš“. Ove godine učešće je uzelo 10 ekipa MUP-a KS i 10 ekipa građanstva sa područja Ilijaša i Vogošće, a turnir je počeo revijalnom utakmicom Udruženja „Budi mi drug“.

U finalnoj utakmici sastali su se prošlogodišnji pobjednik PU Hadžići i ekipa Misoča. Ekipa Misoče bila je bolja momčad na terenu, te sa visokih 3-0 pobijedila prošlogodišnjeg osvajača turnira. Treće mjesto pripalo je ekipi PRAKTIK d.o.o Vogošća.

Uslijedila je dodijela nagrada za najboljeg golmana proglašen je Kahriman Adi, najbolji igrač Kahriman Emrah i najbolji strijelac Sirotanović Adis. Nagradu za fer play igru osvojila je ekipa Rekreativici. Prisutnima se obratio ministar unutrašnjih poslova Admir Katica, te se zahvalio svim učesnicima što su ovaj turnir učinili tradicionalnim.

Povjerenik Sedme sindikalne organizacije policije KS i predsjednik Organizacionog odbora Elvir Šehić kazao je da je ovo deveta godina organizacije Memorijala, kojim se odaje dužno poštovanje i održava sjećanje na poginule i preminule pripadnike PS Ilijaš.

Prethodni članakNK Ilijaš nastavak prvenstva otvorio pobjedom nad ekipom FK Baton
Naredni članakGodišnjica smrti Ive Andrića