Ekipa Misoče osvojila Tradicionalni malonogometni turnir “Semizovac 2022”

Protekli vikend u sportskoj dvorani OŠ „Porodice ef. Ramić“ održan je 24. Tradicionalni malonogometni turnir „Semizovac 2022“ koji se igra u povodu prvog maja. Organizator OU „Aktiva – 2014“ sedmu godinu za redom uspješno okupi mnoge ekipe koje pokažu svoje zavidno znanje u malog fudbalu. Preko 10 ekipa sa područja Općina Vogošća i Ilijaš u dva dana turnira pokazalo je svoj kvalitet. U subotu su odigrane utakmice osmine i četvrtine finala, a u nedjelju je na programu bila završnica. Prvo mjesto zauzela je ekipa Misoče koja je u finalu bila bolja od MNK Ilijaš rezultatom 6:2. Treće mjesto osvojio je Relax koji je savladao Hotonj rezultatom 4:3.

Za najboljeg golmana turnira proglašen je Safet Vražalica, a za najboljeg igrača Emrah Kahriman, obojica iz pobjedničke ekipe. Najbolji strijelac ovogodišnjeg izdanja turnira bio je Nedim Nahić i MNK Ilijaš. Igrači Relax-a proglašeni su za Fair play ekipu. U nedjelju je odigrana i revijalna utakmica između vršnjaka NK Ozren i KMN Vogošća koji su također pokazali znanje. Mnogo napreduju, jer učestvuju na brojnim turnirima.

Enin Bajramović predjednik organizacionog odbora turnira se na kraju zahvalio svima koji su pomogli da se tradicija nastavi.  OU „Aktiva – 2014“ već počinje sa priprema za naredni turnir, a kako su istakli biće mnogo iznenađenja.

rtvogosca.ba

Prethodni članakAzmir Subašić u programu Radio Ilijaša najavio 22. Memorijalni turnir „Rašid Buća“
Naredni članakOdržan “Koncert za mir” u povodu Dana SŠC “Nedžad Ibrišimović” Ilijaš, Dana Evrope i Dana pobjede nad fašizmom