ILIJAŠSPORT

El Ha Samirče Ugarak pobjednici prvog Zimskog kupa Ilijaš 2023

U protekloj sedmici u periodu od 23. do 29.01.2023. godine u Sportskoj dvorani Ilijaš održan je „Zimski kup Ilijaš 2023“ u fudbalu na kojem je učešće uzelo 28 ekipa.

Sinoć je u izuzetnom ambijentu odigrana završnica turnira. Više od hiljadu ljudi uživalo je u igri majstora malog nogometa koji su svojim potezima oduševili prisutnu publiku.

Nakon velike borbe, titulu najbolje ekipe je odnijela ekipa El Ha Samirče Ugarak koje je u finalu savladala ekipu Sajmir Tihovići Green Servis. U utakmici za treće mjesto ekipa Misoče je savladala ekipu Famos Hrasnica.

Najbolji igrač turnira je Amar Šišić “El Ha Samirče Ugarak”, najbolji strijelac turnira je Bajro Spahić “Sajmir Tihovići Green Servis”, najbolji golman Almir Bekan “El Ha Samirče Ugarak”, a nagradu za fair play dobila je ekipa Raja Veterani.

„Zahvaljujemo se generalnom sponzoru Općini Ilijaš i svim ostalim sponzorima što su podržali ovaj turnir. Također zahvaljujemo se svim učesnicima i građanima općine Ilijaš što su svojim prisustvom uveličali ovaj događaj. Sportski pozdrav“, poručili su iz Organizacionog odbora malonogometnog turnira „Zimski kup Ilijaš 2023“.

Pored Općine Ilijaš i KSC i Radio Ilijaš, ovaj događaj podržali su Firma Niskogradnja Durmić, Azzuro – Pizzeria i Bistro, Transport Hajdarević, Xylon, Veterinarska stanica Di-Vet, Leda, Prestige Nekretnine, Caffe Metropola, Bosna u očima Gulfa, MS instalacije, OZ Brenda i Bilal d.o.o.

Povezane objave

Back to top button