Muzičari i pjevači danas će se na mezarju u Župči u 16.30 sati oprostiti od dragog kolege Vezira Hote Veska, koji je preminuo u 66. godini.

Vesko je bio omiljen među estradnjacima i slovio je za vrhunskog muzičara koji je u karijeri pratio brojne pjevače narodne muzike. Ana Bekuta, Džej Ramadanovski, Šekib Mujanović samo su neka od imena koje je često na klavijaturama pratio na nastupima u Sarajevu.

Iako je veći dio života bio u kolicima, uvijek je bio veseo i nasmijan i prenosio pozitivnu energiju na kolege i pjevače, ali i posjetioce u restoranima, diskotekama…

– Muzička scena je ostala bez jednog velikog muzičara i još većeg čovjeka. O njegovom sviranju glupo je trošiti riječi. Čovjek koji je možda bolje svirao hitove “Južnog vjetra” od popularnog benda narodne muzike. Živio je za muziku. Uvijek je bio spreman svima pomoći – kaže Mustafa Tabaković Pado koji je sa Hotom sedam godina nastupao na sarajevskim Bazenima, a tri godine u restoranu Cigo u Vogošći.

U bendu u kojem je Vesko nastupao dugo vremena su bili i Mujo Behmen, Armin Čohodar…

– Tiho, baš kako je i živio, otišao je meni jedan od najdražih muzičara sa kojima sam pjevao nezaboravne svirke u Sarajevu – napisao je na svom Facebook profilu Šekib Mujanović.

Izvor: Faktor

Share.

Comments are closed.