ILIJAŠ

Federalno ministarstvo okoliša i turizma: Obavještenje o namjeri izdavanja rješenja o okolinskoj dozvoli

Federalno ministarstvo okoliša i turizma sukladno članu 88. Zakona o zaštiti okoliša (Službene novine FBiH, br.15/21) obavještava zainteresiranu javnost o podnesenom zahtjevu za izdavanje okolinske dozvole u vezi Izvještaja o stanju sigurnosti, Informacije o sigurnosnim mjerama i unutrašnjem planu intervencija operatera HOLDINA d.o.o. Sarajevo, skladište Podlugovi.

Federalnom ministarstvu okoliša i turizma obratio se operater HOLDINA d.o.o. Sarajevo, skladište Podlugovi, sa zahtjevom za izdavanje okolinske dozvole za kompleks skladištenja tečnih naftnih goriva u podzemne i nadzemne rezervoare.

U skladu sa članom 88. Zakona, nadležno ministarstvo dužno je osigurati učešće javnosti u postupcima izdavanja okolinske dozvole, te zainteresirane subjekte obavještavaju o namjeri izdavanja rješenja o okolinskoj dozvoli.

Zahtjev za izdavanje okolinske dozvole dostupan je svim zainteresiranim subjektima na web stranici www.fmoit.gov.ba –link: javne rasprave od 14.01.2022. godine, navodi se u obavještenju Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Povezane objave

Back to top button