Filmski maraton: Dječak delfin, Mačak u čizmama i Amanet prikazani u kinu Ilijaš

Ovaj četvrtak u ilijaškom kinu bio je rezervisan za odlične filmske minute. Filmski maraton počeo je predstavljanjem filma „Dječak delfin“ učenicima Osnovne škole „Hašim Spahić“ s početkom od 12 sati. Nakon što delfin Danilo spasi malog dječaka iz pobješnjelih talasa, oni postaju najbolji prijatelji. Učenici su imali priliku uživati u fantastičnoj animiranoj avanturi od 90 minuta i prijateljstvu između dječaka i delfina, te brojnim izazovima s kojima se dječak susreo prilikom boravka na kopnu.

Već od 18 sati u kinu je prikazan film o šašavom i neustrašivom mačku. „Mačak u čizmama: Posljednja želja“ osvojio je gledaoce širom svijeta, a ove večeri i najmlađu ilijašku publiku.

Od 20 sati publika je uživala u najgledanijem bh. filmu „Amanet“. Ova komedija u režiji Mirze Begovića privukla je pažnju bh. publike, a na radost Ilijašana prikazana je večeras i u ilijaškom kinu. Uloge u filmu ostvarili su : Zlatan Školjić, Iva Filipović, Nusmir Muharemović, Faketa Salihbegović Avdagić, Irfan Kasumović, Adem Smailhodžić, Mugdim Avdagić, Emrah Halilović, Faik Salihbegović, Tihana Miličević i drugi.

 

Prethodni članakU Općini Ilijaš proveden nadzorni audit ISO standarda 9001:2015
Naredni članakNa današnji dan 1885. objavljen prvi broj časopisa “Bosanska vila”