ILIJAŠKULTURAVIJESTI

Fondacija za bibliotečku djelatnost uručila nagrade najaktivnijim čitaocima, među njima i Ilijašanka Merjem Dedović

Fondacija za bibliotečku djelatnost upriličila je svečanost dodjele priznanja za najaktivnijeg čitaoca. Dobitnica priznanja najaktivniji čitalac ispred Gradske biblioteke Ilijaš je Merjem Dedović, studentica Fakulteta političkih nauka, odsjek Sigurnosnih i mirovnih studija. Povod za dodjelu ove nagrade je odavanje priznanja posvećenosti čitanju.

Fondacija za bibliotečku djelatnost je objavila KONKURS za izbor korisnika sredstava Fondacije za bibliotečku djelatnost za 2022. godinu, i u kategoriji Najaktivniji čitalac-član biblioteke Merjem je sa pročitana 54 naslova uspjela osvojiti nagradu za 2021. godinu.

„Ljubav prema knjigama nije uvijek postojala u ovoj mjeri. Rodila se pred kraj osnovne škole. Do tada se sve svodilo na lektire koje sam svakako morala pročitati, i kao većini djece u toj dobi, bilo je poprilično naporno. Međutim, kada sam počela sama birati štivo kroz koje želim proći shvatila sam da svako voli čitati, samo da nije svako pronašao ono što mu odgovara. U zadnje vrijeme, najviše volim čitati stručnu literaturu“ kazala je.

Bibliotekarka Jasmina Masnopita govorila je nešto više ovo ovom projektu.

„Imali smo Javni poziv gdje je Gradska biblioteka Ilijaš aplicirala za Najčitaoca. Naša Merjem je pročitala 54 naslova, a riječ je bilo o stručnoj literaturi iz književnosti, kulturne historije BiH, te naučne fantastike. Iz cijele BiH biblioteke su uzele učešće, a njih 14 je dobilo nagrade po kategorijama. Jučer smo prisustvovali dodjeli nagrada, gdje je ujedno i svaka biblioteka dobila knjige na poklon. Pozivam sve čitaoce da se masovno uključe, da budu aktivni i da čitaju“ poručila je Masnopita.

Ovom prilikom najaktivniji čitaoci nagrađeni su sa po 500 KM.

Povezane objave

Back to top button