Građani oduševljeni modernizacijom kina Ilijaš i najavom prikazivanja svjetskih filmskih hitova

Filmovi kao neizostavan dio našeg života i prozor u drugi i drugačiji svijet predstavljaju  nešto vrlo bitno za svakog pojedinca. Od davnina pa sve do danas snimljeni su filmovi u mnogim žanrovima, te svaki na svoj način predstavlja nešto posebno i za svakoga postoji omiljeni žanr. Prema tome, kao i u mnogim gradovima Bosne i Hercegovine, tako će i u Ilijašu od 21. septembra biti u funkciji nova kino sala, sa mnoštvom redovnih projekcija filmova. Kino sala u Ilijašu povremeno se koristila za predstave, projekcije filmova,  serija i slično. Sada će biti u potpuno novom izdanju, sa novim filmovima koje možete pogledati već od 21. septembra. Ulaznice će se moći kupiti za 5 KM, a za dječije filmove 4 KM.

Zanimalo nas je mišljenje građana o novoj kino sali, te koliko će to biti korisno za njih. Iznijeli su svoje mišljenje te time upotpunili našu anketu. Majla Ćatić, građanka Ilijaša,  istakla je da joj veliko zadovoljstvo pričinjava to što će se projekcije filmova snimanih najnovijim tehnikama projicirati u Ilijašu.

– Zbog poboljšanja i moderniziranja kino opreme, smatram da će sve veća masa biti privučena redovnom posjećivanju, te sve većim angažmanom da se taj slijed održi. Posebno mi je drago da ovako lijepe promjene obećavaju veću uključenost građana, kako u kulturne događaje, tako i u projekcije filmova.Najveću radost osjećaju naši mališani koji neće morati odvojiti veći dio svog vremena kako bi propratili omiljeni film u Sarajevu, već to mogu obaviti u svom gradu – kazala je Ćatić.

Još nekoliko građana istaklo je svoje mišljenje, jedna od njih je i Merima Hajdarević koja smatra da je nova kino sala dobar projekat za budućnost djece, kao i za odrasle kako bi svoje slobodno vrijeme proveli u kinu.

Stoga, toplo preporučujemo da već ovog četvrtka, petka i subote posjetite kino Ilijaš, uživate u najavljenim filmovima: Barbie, Richard Roda i Moje grčko vjenčanje 3.

Piše: Nerma Fazlić

 

 

Prethodni članakPrimjer za poslovanje u skladu s ESG standardima: MF grupacija učestvovala na EFSE konferenciji u Sarajevu
Naredni članakObjavljena vremenska prognoza do nedjelje