Gradska biblioteka Ilijaš bogatija za 80 novih naslova

U okviru planiranih aktivnosti uposlenici Gradske biblioteke Ilijaš Jasmina Masnopita i Semir Spahić posjetili su 34. Internacionalni Sarajevski sajam knjiga i učila 2023.  pod motom “Autorska prava i slobode“. Ovogodišnje izdanje sajma knjiga obilježili su brojni noviteti koji su predstavljeni kroz niz različitih aktivnosti.

S obzirom na to da Gradska biblioteka Ilijaš svake godine broji veći broj posjeta i učlanjenja, Masnopita ističe da se trude obnavljati knjižni fond kako bi se čitaocima osiguralo da na policama pronađu neke od najnovijih naslova.

„Ovogodišnji Sajam po motom „Autorska prava i slobode“ iz našeg ugla gledanja u potpunosti je ispunio cilj. Preko 120 izlagača i knjižara je izložilo  izdanja koja afirmišu djela iz svih oblasti stvaralaštva. Izdavači i biblioteke na Sajmu su promovisali značaj zaštite autorskih prava i slobode izražavanja. Naša biblioteka sa skromno izdvojenim sredstvima uspjela je da obnovi knjižni fond sa preko 80 naslova. Potrebe korisnika su mnogo veće, ali ovog puta smo uspjeli da naše korisnike obradujemo novitetima, od najmlađih od najstarijih naših korisnika. Najmlađi korisnici će se obradovati slikovnicama sa zvukovnim elementima. Obnova školske lektire je prioritet, tako da smo oštećene naslove zamijenili novim. Svakako će se školarci obradovati  i novim dijelovima „Dnevnik jednog šonjavka“. Nezaobilazni dio je svakako beletristika koja će naše čitatelje učiniti zadovoljnim, a i one koji će uskoro postati. Radi se o autorima, izdvojit ću samo neke: Haruki Murakami, Džulija Kvin, Lisa Klejpas, Nora Roberts, Nadija Hašimi, Jelena Bačić, Džuli Garvud i drugi“ kazala je Masnopita.

Gradska biblioteka Ilijaš poziva građane Ilijaša, učenike da se učlane u biblioteku i za sebe odaberu neograničen broj omiljenih knjiga.

Članarina za cijelu godinu iznosi 10 KM, dok je za penzionere 5 KM. Dođite u Gradsku biblioteku Ilijaš i postanite član Kluba ljubitelja knjige.

 

Prethodni članakArhaz d.o.o Ilijaš objavljuje oglas za prijem radnika
Naredni članakPrijedlog izmjene Zakona o turizmu danas na Skupštini Kantona Sarajevo