Gradska biblioteka Ilijaš obnovila knjižni fond

S obzirom na to da Gradska biblioteka Ilijaš svake godine broji veći broj posjeta i učlanjenja, iz ove ustanove su kazali da se trude da obnavljaju knjižni fond kako bi se čitaocima osiguralo da na policama pronađu neke od najnovijih naslova.

Školske lektire uvijek su prioritet kako bi svim učenicima bile na raspolaganju i dostupne. Međutim, vremenom knjige se raspadnu, te treba obnoviti knjižni fond novim knjigama.

Bibliotekar i pisac Semir Spahić, ističe da je ovo redovna nabavka knjiga Gradske biblioteke Ilijaš, te da su obezbijedili 36 naslova novih knjiga.

S obzirom na to da su lektire najčitanija publikacija, tako da je sa vremena na vrijeme potrebno da se taj fond obnovi novim knjigama, odnosno novim primjercima starih naslova.U pitanju su potpuno nove knjige, bibliotekaru je jako teško kada čitaocu  da knjigu kako je popularno rečeno „raskopusana“ i čitaoci nekako nemaju ni volju da čitaju takve knjige. Te knjige i nisu za upotrebu, puno toga smo morali otpisati jer knjige su u tako lošem stanju. Ovo je samo dio, očekujemo još jedan kontingent knjiga“ kazao je, te dodao da brojni  čitaoci donesu knjige kao poklon biblioteci i to su jako lijepe geste.

„Ovom prilikom bih pozvao ljude ako imaju knjige negdje na tavanu ili u podrumu, a koje ne koriste da ih donesu ovdje u biblioteku jer će ih sigurno neko pročitati“ poručio je.

Gradska biblioteka Ilijaš poziva građane Ilijaša, učenike da se učlane u biblioteku i za sebe odaberu neograničen broj omiljenih knjiga.

Članarina za cijelu godinu iznosi 10 KM, dok je za penzionere 5 KM. Na kraju godine biblioteka će izabrati najaktivnijeg člana koji će dobiti vrijedne nagrade. Dođite u Gradsku biblioteku Ilijaš i postanite član Kluba ljubitelja knjige.

Prethodni članakProgram obilježavanja godišnjice pogibije majora Hašima Spahića
Naredni članakCentrotrans: Informacija za putnike – Mjesečne karte za OKTOBAR 2022.