ILIJAŠSPORTVIJESTI

Hamza Kamenjaš, dobitnik priznanja “Sportista općine Ilijaš” za 2023.godinu – Lijepo je kada prepoznaju vaš rad i trud

Ovoga ponedjeljka u emisiji Sportske minute ugostili smo Hamzu Kamenjaša dobitnika priznanja „Sportista općine Ilijaš“ za 2023. godinu. Na Dan općine Ilijaš i Dan nezavisnosti BiH dodijeljeno mu je ovo značajno priznanje.

Hamza Kamenjaš rođen je 02.01.2003. godine u Sarajevu. Višegodišnji je član Stonoteniskog kluba „Hašim Spahić“ kao i višegodišnji kadetski, juniorski i seniorski reprezentativac. U svojoj ne tako kratkoj karijeri osvojio je brojna odličja od kojih se svakako najviše izdvajaju titule državnog prvaka do 12, a kasnije i do 21 godinu, kao i državnog TOP-a 8 za juniore. Što se tiče reprezentativne karijere Hamza je do sada nastupio na tri Evropska i četiri Balkanska prvenstva.

Kamenjaš  je izabran za sportistu općine Ilijaš već treći put i ističe da mu ove nagrade znače jako puno. Lijepo je kada neko sa strane prepozna vaš rad kazao je i dodijeli vam nagradu.

Prešao je iz juniora u seniore, te kako je naveo to dosta zna biti zahtjevno za sportiste, ali je zadovoljan rezultatima.

„Ovo je već šesta sezona da igram Premijer ligu i tu nastupaju sve senioru u BiH. Klub mi je pružio priliku da igram, tako da nije to težak prelazak u smislu da nisam poznavao igrače. Veći je fond igrača i puno je se teže na tom nivou probiti, ali mogu reći da sam zadovoljan. Prošle sezone mislim da sam bio među top pet seniora što je veliki uspjeh“ rekao je.

Ove godine Premijer liga u stonom tenisu broju 13 članova, a proljetni dio sezone je počeo.

„Što se tiče tabele nalazimo se na četvrtom mjestu, nadam se da ćemo uspjeti zadržati tu poziciju. Ekipe koje su ispred nas, dovode igrače sa strane. Također, i mi smo imali pojačanje i nadam se da ćemo njega uspjeti zadržati. Mislim da bih se sljedeće godine trebao i format promijeniti“ kazao je.

Kamenjaš je ispunio normu, te je nastupao i za reprezentaciju BiH.

„Za reprezentaciju me vežu najljepša iskustava i prijateljstva. Bio nam na tri Evropska i četiri Balkanska prvenstva. Nisam nikada bio opterećen tim da moram uči u reprezetaciju, igrao sam i borio se i nekako je sve svojim tokom išlo“ spomenuo je.

Hamza je za kraj poručio da svi oni koji žele da se učlane STK “Hašim Spahić”, da je to divan sport, igrači nisu izloženi povredama,  nema fizičkog kontakta i da se treninzi održavaju pet puta sedmično.

 

Povezane objave

Back to top button