Harisa Mešetović i Hamza Kamenjaš najbolji sportisti za 2018. godinu

Proteklih dana u Ilijašu održane su brojne svečane manifestacije povodom Dana općine Ilijaš i Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, a jedna od njih je i 19. Manifestacija izbora za najboljeg sportistu i sportistkinju općine Ilijaš.

U programu Radija Ilijaš gostovali su članovi Stonoteniskog kluba „Hašim Spahić“ iz Ilijaša Harisa Mešetović i Hamza Kamenjaš, koji su proglašeni za najbolje sportiste Općine Ilijaš u 2018. godini.

Harisa Mešetović je član Stonoteniskog kluba ‘’Hašim Spahić’’ od 2007. godine. Višestruka je reprezentativka BiH u mlađim kategorijama, stalna učesnica balkanskih, evropskih prvenstava za mlade i učesnica turnira u organizaciji Međunarodne svjetske stonoteniske organizacije. Od međunarodnih uspjeha ističemo 3.mjesto ekipno, na Međunarodnom turniru ‘’Zagi ping’’ koji je održan u Zagrebu, kao i 3.mjesto u ženskom dublu na turniru u Beogradu. Harisa je kadedtska prvakinja BiH, kao i članica juniorske ekipe koja je višegodišnji ekipni prvak BiH. Također, odlične rezultate ostvaruje i u starijim kategorijama kao što su seniorke U-21 i seniorke, i najbolja je igračica ženske ekipe koja je član Premijer lige za žene.

-Još od malih nogu se bavim ovim sportom i zaista sam ponosna na to. Osvajala sam mnoge nagrade i to mi je bila velika motivacija. U 2018. godini na osnovu mojih uspjeha proglašena sam za sportašicu Općine Ilijaš i tu sam se još jednom uspjela izboriti za ovakvu jednu vrijednu titulu. Meni je ovo treći put da sam proglašena najboljom sportašicom. Proteklih godina odlazila sam na Balkanska i Evropska prvenstva, a rezultat kojim se najviše ponosim je ITTF Beograd open na kojem je učestvovalo 25 zemalja.  Trudit ću se i u narednom periodu da ostvarujem dobre rezultate, kazala je Harisa za Radio Ilijaš.

Hamza Kamenjaš član je kluba od 2014. godine, i spada u najbolje mlade igrače. Stalni je član seniorske ekipe kluba, koja nastupa u Premijer ligi BiH, juniorski je reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je nastupao na Balkanskom prvenstvu za mlade u Zenici, Evropskom prvenstvu za mlade u Rumuniji, kao i na jakom turniru na Kipru.

-Stoni tenis je sport kojim se dugo bavim i teško je prestat trenirat zaista. Ono što me posebno privuklo jeste treniranje pet dana u sedmici neprekidno. Prvi sam put proglašen za sportaša godine i jako sam sretan, zapravo mnogo mi znači to. Drago mi je što sam u svom gradu postigao ovoliki uspjeh. I u budućnosti imam želju i potrudit ću se da igram još bolje stoni tenis. Iskreno se nadam da ću još više medalja osvajati. Prošla godina je za mene bila dobra jer sam se takmičio na Evropskom prvenstvu u Rumuniji. Pozivam sve ljubitelje sporta da se učlane u naš STK „Hašim Spahić“, uvijek su dobro došli, istakao je Hamza.

Čestitamo Harisi Mešetović i Hamzi Kamenjaš uz želje da nastave nizati dobre rezultate i tokom naredne godine.

Prethodni članakNajavljen nastavak radova na uređenju korita rijeke Bosne
Naredni članakProjekat podrške kvalitetu zraka