Harun Mehmedagić sve bliži finalnoj noći u takmičenju “Zvezde Granda”

Poznati regionalni show „Zvezde Granda“ obiluje talentima, kako iz regije tako i onima iz Bosne i Hercegovine. Prepoznatljivo ime u ovom takmičenju je Harun Mehmedagić. Naš komšija iz Breze, danas je bio gost u programu Radio Ilijaša. Iako je imao namjeru prijaviti se prošle godine, u dogovoru sa svojim prijateljem Amelom, koji ga na nastupima prati kao klavijaturista, odlučio je da to ipak bude ove godine. Iako je hiljadama ljudi bilo prijavljeno na audiciji u Sarajevu, Harun je ipak uspio proći dalje:

„ U takmičenju su zaista jako dobri pjevači i nije nimalo lako pjevati sa njima. Konkurencija je vrlo jaka i ponosan sam što sam došao do sedmog kruga takmičenja. Za 10-ak dana snima se sedmi krug, gdje ćemo nastupati samostalno i otpjevati cijelu pjesmu.“

harun 1Na pitanje koliko dugo se priprema za nastupe koje smo mogli vidjeti, kroz smijeh kaže „tri minute“ ali dodaje da su gostovanja u lokalima ipak najbolja priprema. U šestom krugu, Harun Mehmedagić našao se u duelu sa sarajlijom Seadom Hodžićem. Ipak žiri je osvojio Mehmedagić kako izborom pjesama tako i energijom koju su vidjeli na sceni, čime je obezbijedio prolazak u sedmi krug.

Potpisao je i ugovor sa „Grand produkcijom“, najjačom produkcijskom kućom u regiji, kako kaže Harun:

„Potpisao sam ugovor na devet godina. Dobio sam priliku da izgradim svoju karijeru uz njihovu pomoć i menadžere kao i moje lično zalaganje. Zahvalio bih se svim ljudima koji me prate i podržavaju. „

Ostala su još dva kruga takmičenja. Najiskrenije se nadamo da će Harun Mehmedagić izboriti plasman u veliko finale te da ćemo ga gledati i podržati u finalnoj noći 04. jula 2015. godine u „Beogradskoj areni”.

 

Prethodni članakBol, patnja i nadanja dugi 23 godine
Naredni članakReportaža o tradicionalnom mevludu i povratku u Knežinu