Hodžić:Uz pomoć navijača spremni smo pobijediti Mošćanicu

Nastupajući vikend donosi mečeve 7. kola u prvenstvu druge lige FBiH- Centar. Bit će odigrano nekoliko interesantnih i neizvjesnih susreta. Jedan od tih mečeva igra se u subotu na Gradskom stadionu u Ilijašu, a gdje će domaći tim NK Ilijaš ugostiti čvrstu ekipu FK Mošćanica iz Sarajeva.

U domaćem taboru poslije dva uzastopna poraza (Kolina kući i Krivaja u gostima) mobilno je stanje. Svi igrači, uprava, stručni štab svjesni su da su njihovi vjerni navijači očekivali mnogo veći broj bodova i bolji položaj na tabeli poslije  šest odigranih kola (15 mjesto i svega 4 osvojena boda) i stoga se meč sa ekipom Mošćanice,koja u svojim redovima ima par odličnih igrača, dočekuje sa posebnim nabojem.

Svi igrači koji su u rosteru za ovu vrlo bitnu utakmicu:Helać, Mašić, Karišik, Adžem, Terović, Operta, Karić, Nevaljalović,Šabić,Kukić…marljivo treniraju,ispunjavaju sve zamisli stručnog štab i s posebnim nabojem čekaju početak utakmice.

Šef stručnog štaba NK Ilijaš Fadil Hodžić pred ovu utakmicu kaže:

-Svi u klubu smo svjesni težine zadatka koji nas očekuje u subotu protiv veoma dobre ekipe Mošćanice.Znamo da će moji igrači morati od prvog minuta “ginuti” na travnjaku za svaku,aut,korner,prekid…jer samo takvim pristupom igri svih 90 minuta svakog pojedinca možemo ostvariti povoljan rezultat.Želim da u ime cijele ekipe pozovem naše vjerne navijače da dođu u što većem broju,da nas bodre cijeli tok susreta,oni su naš 12 igrač na travnjaku i uz njih ćemo lakše do vrlo bitne pobjede protiv izuzetno dobre ekipe gostiju.Nadam se da će konačno i sportska sreća biti na našoj strani i da nam bar malo pomogne u ovoj bitnoj utakmici za naš klub.

Razgovarao: Rešad Mamela

Prethodni članakŠta su zelena ulaganja u turizam?
Naredni članakIzgradnja kanalizacione i vodovodne mreže u naselju Banovac