Hrvatska će u potpunosti zabraniti energetska pića maloljetnicima!

Zbog spornog sastojka koji može biti opasan i Hrvatska je zabranila američko energetsko piće Prime u limenci koje vole tinejdžeri, a naredne godine i sva druga energetska pića.

Nakon Slovenije i Hrvatska će biti jedna od rijetkih zemalja u Europi koja će u potpunosti zabraniti energetska pića za maloljetnike.

“Cilj nam je zaštita zdravlja i života to spriječimo čitavo vrijeme. To je u suštini reforme sveobuhvatne reforme hrvatskog zdravstvenog sustava u kontekstu brige za zdravlje. Moramo krenuti tim putem i drago nam je što smo među onim državama u Europi koji predvode taj val svjesnosti o štetnom utjecaju različitih tvari na zdravlje. Ono što je nama veći problem u ovom trenutku, kada je riječ o štetnosti na zdravlje ljudi, poglavito naše djece. To je ovaj novi proizvod, a to su nikotinske vrećice koje imaju enorman sadržaj nikotina, toliko velik da kada sam ovih dana saznao o čemu je riječ sam doista ostao začuđen. Dakle, riječ je o tome da ta jedna vrećica može imati sadržaj nikotina kao 20 cigareta odjednom ili u maksimalnom slučaju od 50 miligrama, kao i dvije i pol kutije cigareta. Što neko naše dijete može staviti u svoju usnu šupljinu jer resorbira taj nikotin. To je apsolutno potrebno zabraniti.

Ovih dana utemeljio smo zabranu za sada, a generalno ćemo sve rješavati kod izmjene Zakona o drogama i izmjene Zakona o duhanskim proizvodima”, zaključio je Beroš

Prethodni članakNajava 32. redovne sjednice Općinskog vijeća Ilijaš
Naredni članakVlada FBiH: 39 miliona KM za podršku lokalnim budžetima i finansiranje projekata