ILIJAŠ

Hrvatsko kulturno društvo NAPREDAK Ilijaš organizuje JAVNU TRIBINU “Povijest-historija nekropola stećaka Srednje Bosne sa osvrtom na područje općine Ilijaš“

ANAPREDAKHrvatsko kulturno društvo NAPREDAK Ilijaš u suorganizaciji sa Općinom Ilijaš organizuje JAVNU TRIBINU na temu : “Povijest-historija nekropola stećaka Srednje Bosne sa osvrtom na područje općine Ilijaš“ (Nekropola stećaka kneza Batića u Kopišićima)

Na tribini će govoriti ugledni akademik, doktor profesor Dubravko Lovrenović, redovni profesor Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, te profesor Perica Mijatović.
Tribina će se održati dana 03.09.2014.godine (srijeda) u Sali Kulturno-sportskog centra Ilijaš, sa početkom u 15:30 sati.
Dana 04.09.2014. godine (četvrtak) na lokalitetu nekropole kneza Batića u Kopšićima, sa početkom u 12 sati predviđeno je okupljanje. Zborno mjesto za odlazak u Kopošiće je u 10:00 sati kod restorana Hacijenda u Ljubini.

Pozivaju se građani općine Ilijaš da svojim prisustvom uveličaju predavanje uvaženog akademika, doktora profesora Lovrenovića, obzirom da se radi o veoma značajnom projektu za općinu Ilijaš. Mole se vijećnici Općinskog vijeća Ilijaš, predsjednici Mjesnih zajednica i aktivisti Hrvatskog kulturnog društva NAPREDAK Ilijaš da neizostavno prisustvuju ovoj tribini.

Povezane objave

Back to top button