ILIJAŠ

Husejn Bajraktarević nakon osvojenog trećeg mjesta u Švicarskoj: Red, rad i podrška okoline su ključne stvari za uspjeh

Da se rad, trud i  pametno utrošeno vrijeme isplate, dokaz je mladi i talentovani Ilijašanin Husejn Bajraktarević koji niže brojne uspjehe, kako u našoj državi, tako i u regionu, ali i u svijetu. Naime, na takmičenju koje se održalo u Švicarskoj prije nekoliko dana, Husejn, učenik drugog razreda Srednje muzičke škole u Sarajevu – odsjek harmonika, osvojio je treće mjesto u kategoriji klasična harmonika.

Federacija Bosne i Hercegovine je prvi put sa svojim predstavnikom osvojila ovako dobar rezultat, a Husejn kaže da mu je čast predstavljati našu državu na jednom ovakvom takmičenju, te da je posebno sretan i zadovoljan ishodom takmičenja.

„U pitanju je Svjetski kup harmonike koji se održao od 04. do 09. oktobra. Pripreme su tekle intenzivno posljednjih mjeseci, dakle konstantan rad svaki dan. Što se takmičenja tiče, ono je najprestižnije na svijetu. Čast mi je prije svega predstavljati našu državu na jednom ovakvom takmičenju. Upjehom smo svi zadovoljni – moja porodica i ja, moja profesorica iz Srednje muzičke škole Melita Čičić, ali i profesor iz Osnovne muzičke škole Enes Fazlić, te čitava organizacija umjetnika Artisti iz Bijeljine na čelu sa Slavišom Perićem. Emocije rade tek sada poslije takmičenja i ostvarenog uspjeha. Takmičenje je zaista bilo teško, jaka konkurencija ali i žiri“, kazao je Husejn.

Husejn se već uveliko sprema za nova takmičenja i pobjede, ali i za solistički koncert.

„Što se daljih takmičenja tiče, već imam prijavljen Svjetski trofej koji se održava u Kini, međutim zbog svjetske situacije održat će se online. Također imam i takmičenja u regionu, kao i solistički koncert, a za dalju budućnost ćemo tek vidjeti“, poručio je Husejn.

Rad, red, disciplina i puna podrška okoline su ključne stvari za uspjeh. To su i savjeti koje bi Husejn poručio svojim vršnjacima.

Husejnu svakako još jednom čestitamo na ostvarenom uspjehu i želimo puno sreće u daljem radu.

 

Povezane objave

Back to top button