Husejn Bajraktarević osvojio prvo mjesto na Internacionalnom festivalu muzike u Bijeljini

U periodu od 22. do 24. marta 2019. godine u Bijeljini održan je 4. Internacionalni festival muzike “Primavera 2019”. Na ovogodišnjem festivalu učešće su uzeli i polaznici JU Osnovne muzičke i baletske škole „Novo Sarajevo“, a kao i do sad bili su više nego uspješni, osvojivši mnoge  nagrade u disciplinama: harominka, klavir i klavirski duo.

Na ovom prestižnom takmičenju učenik Osnovne muzičke i baletske škole “Novo Sarajevo” Husejn Bajraktarević u klasi nastavnika Enesa Fazlića osvojio je prvo mjesto sa 97,33 boda.

Enes Fazlić, nastavnik u OMBŠ „Novo Sarajevo“ iskazao je svoje zadovoljstvo i kazao je kako je jako ponosan na uspjeh učenika jer su dostojno predstavili ovu školu.

Proteklog vikenda, tačnije u periodu od 22. do 24. marta 2019. godine održan je 4. Internacionalni festival muzike “Primavera 2019” u Bijeljini. Učenici naše škole su uzeli učešće u disciplinama: harominka, klavir i klavirski duo. Izuzetno mi je zadovoljstvo i ponosan sam što su postigli dobre rezultate. Učenik Amel Mekić je učestvovao u prvoj kategoriji i osvojio je II nagradu, dok je u drugoj kategoriji učestvovao naš Husejn Bajraktarević koji je osvojio I nagradu, te u trećoj kategoriji se takmičio Adnan Mešić koji je također osvojio II nagradu. Želim naglasiti da je i u disciplini klavira naša Adna Hadžiavdija osvojila III nagradu, što se tiče discipline klavirski duo tu smo imali dva dueta Unu Masnopitu i Bakira Avdukića u prvoj kategoriji su osvojili II nagradu, dok su se u trećoj kategoriji za I nagradu izborile učenice Hidajeta Hasanspahić i Ines Jozić. To su zapravo sve učenice i učenici u klasi nastavnice Dženane Šehanović-Sarajlić. Mi se za takmičenja pripremamo već od početka godine, tačnije od septembra. Mogu slobodno iskazati svoje zadovoljstvo jer je ovo jedan jako kvalitetan festival, istakao je Fazlić.

Sve pohvale i čestitke našem talentovanom Husejnu Bajraktareviću iz Ilijaša i njegovom nastavniku Enesu Fazliću, kao i svim ostalim učenicima i nastavnicima koji su pokazali svoje umijeće na ovom Festivalu.

Prethodni članakUpozorenje i preporuka iz civilne zaštite
Naredni članakNastavak suđenja u slučaju Čemerno 28. marta