ILIJAŠSPORTVIJESTI

Ilijaške odbojkašice pobjedom protiv ekipe iz Zenice ostaju lideri na tabeli

Ženski odbojkaški klub „Ilijaš“ upisao je još jednu sjajnu pobjedu, u utakmici protiv Ženskog odbojkaškog kluba „Željezara“ Zenica, koja je završena rezultatom 3:0.  Četvrto kolo Super lige Federacije BiH je odigrano u Sportskoj dvorani Ilijaš gdje su naše odbojkašice upisale još jednu pobjedu što ih ostavlja na vrhu tabele, bez ijednog poraza.

Mirsad Kadrić, šef stručnog štaba ŽOK „Ilijaš“ čestitao je odbojkašicama na sjajnoj pobjedi te se nada da će i u nastavku sezone zadržati top formu i pored problema sa kojima su se susretali u prethodnom periodu.

„Prije svega da se zahvalim JU KSC i Radio Ilijaš od koje dobijamo snažnu podršku, kako medijsku tako i svaku drugu. Ovo je izuzetno važna pobjeda, četvrta u nizu u IV kolu. Svi nas vide kao favorite za osvajanje prvog mjesta i onda je teže igrati protiv drugih ekipa. Svi žele da vam otkinu bar bod, set ili da vas pobijede. Imao sam strah pred ovu utakmicu jer je ova ekipa u pršlom kolu pobijedila našeg glavnog favorita pored nas, ekipu Vogošće. Igračice iz Zenice došle su ovdje pune elana i naboja da igraju sa nama ovu utakmicu. A mi smo nažalost u II kolu imali povredu našeg kapitena, Zerine Šaljić, koja je danas ušla samo kratko na teren. Ipak smo uspjeli pobijediti visokim rezultatom 3:0. Moram se zahvaliti našim vjernim navijačima i svima onima koji nas prate. I na gostovanju imamo dobru podršku. Čini se da će ova priča biti dobra kao ona od prije dvije godine kada smo bili prvaci Super lige grupe jug. Mi smo na tabeli prvi sa 12 bodova”, izjavio je Kadrić.

ŽOK „Ilijaš“ u narednim kolima očekuje puno jakih i teških utakmica. Već u narednom kolu, ekipa ŽOK „Ilijaš“ gostuje kod izuzetno dobre ekipe Novi Grad. Cilj je jedan – nastaviti pobjednički niz.

Povezane objave

Back to top button