Iman Bašić pobjednica nagradnog takmičenja „Djeca pjevaju domovini“ 2019

Finale nagradnog takmičenja  „Djeca pjevaju domovini“ , koje je JU KSC i Radio Ilijaš organizovala povodom 25. novembra –Dana državnosti BiH,  održano je danas u studiju Radio Ilijaša. Takmičenje je namijenjeno talentovanim i u muziku zaljubljenim osnovcima sa područja općine Ilijaš uzrasta od sedam do 15 godina.  Cilj projekta je njegovanje ljubavi prema domovini kod najmlađih, njegovanje i baštinjenje dječijih manifestacija i čuvanje muzike, posebno sevdalinke od zaborava,  kao istinske kulturne vrijednosti Bosne i Hercegovine.

U proteklom periodu održane su audicije u svim  ilijaškim osnovnim školama, za takmičenje se prijavilo 15 učenika, a u finalu je učestvovalo njih 13.  

Komisija u sastavu: predsjednik Enes Fazlić, članovi Nermina Durić-Kahvedžić i Amer Mešetović izabrala je šest najboljih takmičara, koji su osvojili vrijedne novčane nagrade u iznosu od 400, 300, 200, 100, 70 i 50 KM, čiji je pokrovitelj  Općina Ilijaš. Sponzor projekta je Lišćevica promet d.o.o. Ilijaš.

Prvo mjesto osvojila je: Iman Bašić-Osnovna škola „Hašim Spahić“-pjesma Bistre vode Bosnom teku Jadranka Stojaković, drugo mjesto pripalo je Dženani Užičanin iz Osnovne škole „Srednje“, treće mjesto dijele Adnan Mešić i Enid Kozić iz OŠ „Hašim Spahić“, četvrta je Melina Durmo iz Osnovne škole „Stari Ilijaš“, peto mjesto zauzima Džana Alić iz Osnovne škole „Podlugovi“.  Komisija je odlučila dodijeliti i šestu- utješnu nagradu zbog odličnog nastupa i učenici Lamiji Sinan.

Dodjela nagrada i nastup pobjednika bit će upriličeni u petak 22. novembra 2019. godine prilikom Svečane sjednice Općinskog vijeća Ilijaš povodom Dana državnosti  BiH sa početkom u 14:00 sati.

Pobjednici takmičenja imaju obavezu nastupa na budućim kulturno-zabavnim manifestacijama u organizaciji JU KSC i Radio Ilijaš i Općine Ilijaš.

Zahvaljujemo svim učesnicima, našim dragim sponzorima, a posebno  čestitamo pobjednicima i nadamo se da ćemo ovaj projekat nastaviti i sljedeće godine.

Prethodni članakUABNOR Ilijaš: Obilježavanje 25. novembra Dana državnosti BiH
Naredni članakMinistarstvo obezbijedilo dodatnih 250.000 KM: Završetak prve faze izgradnje vodoopskrbnog sistema Vrutak