Dajući svoj doprinos obilježavanju 26. godišnjice  genocida u Srebrenici, redakcija Radio Ilijaša snimila je  imena 8.372 žrtve genocida u Srebrenici, koja su upisana na Zidu sjećanja u Potočarima. Snimak imena bit će emitovan u programu Radio Ilijaša u periodu 08.-11.07. 2021. godine. 

Novinarima Radio Ilijaša trebalo je više od osam dana da samo čitko i glasno pročitaju ime i prezime, jer 8372 nije broj, to su ljudi, sa dušom, ugašenim snovima, ubijenom nadom, rana naša, opomena koju ne smijemo i ne možemo zaboraviti.

Snimljena imena ostat će u radijskoj arhivi i emitovat će se svake godine u ove najtužnije dane u godini. Imena čitale: Adisa Omerović, Alma Omerović, Aida Muratović i Nermina Durić-Kahvedžić.

Radio Ilijaš svoj četverodnevni program i sve svoje programske sadržaje od 8. do 11. jula u potpunosti je prilagodio Danu žalosti i Danima sjećanja- Srebrenica 11.juli 1995. godine objavljujući informacije i prateći sve aktivnosti vezane za obilježavanje 26. godišnjice genocida, kako u programu, tako i na web i fb stranici.

Share.

Comments are closed.