ILIJAŠ

Ispraćaj nove generacije maturanata Osnovne škole “Srednje”

Nastavno osoblje, roditelji, rodbina i prijatelji ispratili su u utorak 21. juna novu generaciju maturanata OŠ”Srednje”.

Direktorica OŠ “Srednje” Dženita Čehajić-Kulo naglašava da je ovo posebna generacija, odrasla u specifičnim uslovima.

S obzirom na to da je Srednje mala zajednica ove maturske proslave imaju visoku posjećenost i oduševljene među stanovnicima, roditeljima, učiteljima, nastavnicima, rodbinom i prijateljima. Imamo izuzetne učenike, generaciju koja je donijela stabilnost nakon rada u uslovima pandemije. Odrasli su u online uvjetima i ponovo smo se upoznavali u devetom razredu.  Mnogi od njih će se odlučiti da nastave školovanje u gimnazijama i strukovnim školama, tako da ćemo imati u nekoj bliskoj budućnosti i profesora i zdravstvenih radnika i drugih važnih profesionalaca. Poruka za maturante u prvoj raskrsnici života je da konstanto tragaju za obrazovanjem i znanjem, jer samo tako će spozati sebe, a kada spoznaju sebe znat će svoje mogućnosti i izabrati najbolje prilike koje im se u budućnosti budu pružale, kazala je direktorica OŠ “Srednje” Dženita Čehajić-Kulo.

Okupljanje maturanata tradicionalno je održano ispred Doma u Srednjem, a dodjela uvjerenja i pohvala u dvorištu škole, nakon čega će uslijediti druženje u restoranu ” Diana”.

Mladi ljudi proslavljaju ulazak u jedno novo, njima nepoznato doba-srednju školu. Njihovi putevi se razilaze i ovo je možda posljednja noć koju su  proveli zajedno,  svi skupa sa svojim kolegama, kolegicama i profesorima.

Danas je počeo i upis u srednje škole u Kantonu Sarajevo, a đaci iz Srednjeg imaju svoje želje i planove te im želimo sretne i uspješne srednjoškolske dane od nove školske godine.

 

 

Povezane objave

Back to top button