Iz BiHAMK-a upozoravaju: Promet vozila pojačan, izbjegavati rizična preticanja

Promet vozila je pojačan, kako u gradskim središtima, tako i na putevima širom BiH, pa se savjetuje opreznija vožnja i izbjegavanje rizičnih preticanja. Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozorava se i na učestale odrone.

I za večeras je najavljena obustava saobraćaja u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) u vremenu od 23.30 do 04.30 sati. U dva termina bit će omogućen prolaz kroz tunel i to od 01.30 do 01.45 i od 02.30 do 02.45 sati.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22.00-06.00 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prijelazima promet vozila je povremeno je pojačan, ali zadržavanja su, za sada, do 30 minuta.Povodom Nove godine, do 03.01.2022.god. do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na putevima u Bosni i Hercegovini.

Prethodni članakMirsad Kadrić: Dobra atmosfera u klubu i timski duh ključ dobrih rezultata
Naredni članakNa današnji dan rođen glumac i scenarista Rejhan Demirdžić