Izabran najpoželjniji poslodavac u Bosni i Hercegovini

U Domu oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Sarajevu održana je svečana ceremonija dodjele priznanja “Najpoželjniji poslodavac u BiH za 2022. godinu”, koju već 16. put organizira kompanija Kolektiv d.o.o. (MojPosao.ba).

Prema mišljenju bh javnosti, Najpoželjniji poslodavac u BiH za 2022. godinu je kompanija dm drogerie markt d.o.o., kojoj je ova titula dodijeljena već sedmu godinu zaredom.

– Ponosni smo što je bosansko-hercegovačka javnost ponovo prepoznala naše kontinuirano zalaganje da zaposlenici dm-a s osmijehom dolaze na posao. Sada nas je već više od 1.000 i zajedno činimo tim koji ostvaruje izvanredne rezultate. Upravo zbog toga smo svim zaposlenicima od prvog mjeseca tekuće godine povećali platu za prosječno 25 posto. Time smo njima i njihovim porodicama željeli olakšati izazovni period inflacije i rasta cijena osnovnih životnih namirnica – izjavio je Damir Šlosel, direktor dm-a u BiH.

Dodao je da su zaštita i unapređenje fizičkog i mentalnog zdravlja uposlenika, ulaganje u njihov razvoj i stručno usavršavanje te novčana stimulacija samo neke od dobrih praksi kojima kompanija dm gradi imidž uzornog poslodavca.

Među TOP 10 poslodavaca za 2022. godinu, poslije prvoplasirane dm drogerie markt d.o.o., našle su se kompanije: HIFA-OIL d.o.o. Tešanj, BH Telecom d.d., Telemach BH d.o.o., VIOLETA d.o.o. Grude, Coca-Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo, BINGO d.o.o. Tuzla, Bosnalijek d.d., UniCredit Bank d.d. Mostar, m:tel.

Cilj projekta „Najpoželjniji poslodavac“ jeste odati priznanje poslodavcima koji brinu o zaposlenima te nude dobre uslove za rad, razvoj i edukaciju. Na ovaj način se kompanije dodatno motiviraju da unapređuju svoje odnose prema zaposlenicima, a ujedno se unapređuje imidž privatnog sektora kao poslodavca.

Priznanje “Najpoželjniji poslodavac” omogućuje kompaniji da se pozicionira u svijesti poslotražioca kao mjesto na kojem bi željeli raditi i napredovati, te doprinosi jačanju atraktivnosti kompanije i vrijednosti njenog brenda gledano iz ugla javnosti i njenih budućih zaposlenika.

Postojećim zaposlenicima ovo priznanje daje potvrdu da rade na najpoželjnijem mjestu na tržištu rada u Bosni i Hercegovini, što doprinosi njihovom opštem zadovoljstvu, povećanoj produktivnosti i motivaciji na radnom mjestu.

Prethodni članakMeđunarodni dan žena i djevojaka u nauci
Naredni članakOdlični rezultati članova Atletskog kluba Ilijaš na pojedinačnom prvenstvu FBiH