Izabrani najbolji sportisti i sportašice Općine Ilijaš: Elmir Ramić i Harisa Mešetović

Tradicionalna manifestacija Izbor najboljeg sportiste i sportašice Općine Ilijaš upriličena je i ove godine u kino Sali KSC Ilijaš kao završni dio programa obilježavanja Dana Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH.

Za sportašicu Općine Ilijaš za 2017. godinu proglašena je Harisa Mešetović iz Stonoteniskog kluba “Hašim Spahić” Ilijaš.Harisa Mešetović rođena 2003. godine. U protekloj godini postizala je odlične rezultate na takmičenjima u organizaciji Stonoteniskog savez BiH:  kadetska prvakinja BiH u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, ekipna juniorska kadetkinja i prvakinja BiH u kategoriji mix kadeti.

Harisa je ostvarila odlične rezultate sa reprezentacijom BiH na ITTF turniru u Beogradu kao i na Balkanskom prvenstvu u Bugarskoj i međunarodnom turniru u Tešnju.  Druga je na rang listi Stonoteniskog saveza BiH za kategoriju kadetkinje i treća na rang listi za juniorke.  Za sportaša Općine Ilijaš za 2017. godinu proglašen je Elmir Ramić iz Karate kluba “Rašid Buća” Ilijaš.  Ramić Elmir  koji je tokom 2017 godine učestvovao na brojnim  karate takmičenjima i ostvario sljedeće rezultate: treće mjesto na međunarodnom takmičenju Rama Open, prvo mjesrto na  međunarodnom takmičenju Mawashi Kup, drugo mjesto na državnom takmičenju, treće mjesto na federalnom takmičenju  Bugojno open , prvo mjesto na federalnom takmičenju  Konjic Open , prvo mjesto na federalnom takmičenju  Vogošća Open,  prvo mjesto na federalnom takmičenju  Lukavac Open i brojna druga državna, federalna i kantonalna takmičenja i prva mjesta.

Općinski načelnik svake godine imenuje ocjenjivački žiri koji na osnovu pristiglih aplikacija izvrši bodovanje u skladu s pravilnikom, ove godine nismo imali nikakvih prigovora, a posebno ističem žensku ekipu Stonoteniskog kluba „Hašim Spahić“, četiri djevojčice koje su se plasirale u Premijer ligu i mislim da ćemo sljedeće godine imati i prvakinje u stonom tenisu. Nagrađujemo najbolje o čemu govore njihovi rezultati,a Općina Ilijaš mnogobrojnim važnim projektima nastavit će unapređivati sport i sportsku infrastrukturu. Posebno ističem izgradnju fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Hašim Spahić“ kao i rekonstrukciju Gradskog stadiona i izgradnju jednog prestižnog Sportsko-rekreativnog centra, kazala je Sanja Zagorac Jozić, pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Općine Ilijaš.

 Odlukom ocjenjivačkog žirija za Najperspektivniju sportašicu Općine Ilijaš izabrana je Nudžejma Matoruga iz Karate kluba “Rašid Buća” Ilijaš.  

Ovo je jako veliki uspjeh za mene i ponosna na to što sam dosad ostvarila, ali mislim da mogu još bolje i nastavit ću da se trudim, kazala je najperspektivnija ilijaška karatistkinja za 2017. godinu Nudžejma Matoruga.

Za Najperspektivnijeg sportaša Općine Ilijaš za 2017. godinu proglašen je Eldin Zoronjić iz Atletskog kluba “Ilijaš”. Eldin kaže da trenira 2,5 godine i njegov najbolji rezultat je na 60 m-8,11 i to je disciplina koju redovno trči.  Dobitnici priznanja SPORTSKI KOLEKTIV OPĆINE ILIJAŠ za 2017. godinu je ženska seniorska ekipa Stonoteniskog kluba  “Hašim Spahić” Ilijaš.

Naše djevojke su igrale u premijer ligi u protekloj sezoni i zauzele treće mjesto. Žensku ekipu STK “Hašim Spahić” Ilijaš čine:  Harisa Mešetović, Amila Spahić, Azra Ljubijankić, Nejra Čorić i Nedžma Mulalić,  kazao je trener STK „Hašim Spahić“ Dino Čustović.   

Sportski radnik Općine Ilijaš za 2017. godinu  je Hodžić Himzo iz Odbojkaškog kluba “Ilijaš”.  Dobitnik priznanja SPORTSKI TRENER OPĆINE ILIJAŠ za 2017.godinu je: Alihodžić Munib iz Nogometnog kluba “Jedinstvo”.  Dobitnik priznanja SPORTAŠ-INVALID OPĆINE ILIJAŠ za 2017.godinu je Adil Palić iz Sportskog invalidskog društva “126 Ilijaš”. Specijalna priznanja pojedincima i kolektivima koji su pomogli razvoju sporta na području općine Ilijaš dodjeljuju se: Mustafi Derviševiću,  Amri Bektić, Asmiru Hajdareviću, Ahmedu Veliću, Kamenjaš Hamzi , Lišćevici promet, Atletskom  klubu “Ilijaš”, JU “KULTURNO-SPORTSKI CENTAR I RADIO ILIJAŠ”, Caffe Restoranu Diana, Fazum Gradnji d.o.o. Ilijaš, Slastičarni “Bosna”  i Slastičarni “Zambak” Ilijaš.Nagrade su uručili: dopredsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš Alen hasković, zastupnik u Skupštini KS Amar Dovadžija, pomoćnica načelnika Sanja Zagorac Jozić, vijećnici mehmed Sinanović i Almir Špiodić, te mlada Lamija Džafo.

 

 

 

 

 

 

 

 

Prethodni članakDanas je svečano otvoren Biznis centar u Ilijašu
Naredni članakSretan Dan nezavisnosti BiH