GALERIJAVIJESTI

Izabrani najbolji sportisti i sportašice Općine Ilijaš

naslovnaeminaTradicionalna manifestacija izbora najboljeg sportiste i sportašice Općine Ilijaš za proteklu godinu održana je večeras u kino sali KSC Ilijaš uz prisustvo brojnih sportskih radnika, predstavnika lokalne vlasti i građana. To je ujedno bio i posljednji ovogodišnji sadržaj programa obilježavanja Dana Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH.
Na početku manifestacije načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić kazao je da je 2014. godina bila izuzetno uspješna, jer smo dobili dva premijerligaša, a pojedinci svojim uspjesima pronose lijep glas o našem gradu učvršćujući tako imidž sredine naklonjene sportu te obećavši da će i dalje Općina Ilijaš podržavati rad klubova i nagrađivati sportske uspjehe usprkos socio-ekonomskoj krizi , koliko to bude u mogućnosti.
Za sportašicu godine Općine Ilijaš proglašena je Emina Brkić iz Karate kluba „Rašid Buća“, za koju je 2014. godina bila izuzetno uspješna. Emina je reprezentativka BiH u dvije kategorije, a osvajala je medalje u BiH, kao i na međunarodnim karate turnirima.
Za sportaša Općine Ilijaš proglašen je Jasmin Hamza, član Centra borilačkih vještina „Bunkai“, također član reprezentativnog sastava Karate saveza BiH,a Savez ga je proglasio najuspješnijim seniorom.hamzajasminnaslovna
U kategoriji naperspektivniji sportaš Općine Ilijaš nagradu je osvojio jedanaestogodišnji Elhan Mahmutović, koji je osvojio 4. mjesto na Balkanskom prvenstu, kao i brojne druge državne nagrade. Za najperspektivniju sportašicu proglašena je Enela Šečić iz KK „Rašid Buća“ koja je također ostvarila zapažene rezultate na brojnim takmičenjima. Najbolji sportski kolektiv, prema odluci stručnog žirija, je Stonoteniski klub „Hašim Spahić“. U kategoriji sportaš invalid priznanje je osvojio Muhidin Dervišević, učesnik Kantonalne reprezentacije koji sa svojim klubom postiže dobre rezultate. Za sportskog trenera godine proglašen je Namik Salkić iz Sportske akademije Ilijaš, a za sportskog radnika 2014. godine priznanje je dobio Mirsad Kadrić, potpredsjednik Odbojkaškog kluba Ilijaš. Specijalna priznanja pojedincima koji su pomogli razvoj sporta na području općine Ilijaš dodijeljena su : Sanji Zagorac-Jozić, Irfanu Kahrimanu, Mustafi Bećiroviću i Muniru Gakoviću.
Specijalno priznanje kolektivima koji su pomogli razvoj sporta dodijeljeno je firmi Standard d.d. Sarajevo i firmi Tranzit Export d.o.o. Sarajevo.

U zabavnom dijelu programa nastupili su članovi KUD Ilijaš koji su bravioznom izvedbom i koreografijom bosanskohercegovačkih narodnih igara uljepšali ovo veče. KUD egzistira od 2009. godine i broji oko 200 članova.
Tradicionalno sponzori manifestacije su : Lišćevica promet, slastičarna Zambak, kompanija Fazum gradnja, SUR Dijana i STR Fanex. Medijski pokrovitelj manifestacije bio je KSC i Radio Ilijaš, a kroz program nas je uspješno i ugodno provela voditeljica Nermina Avdukić.
Radio Ilijaš će kroz seriju reportaža sljedećih dana u programu i web stranici predstaviti sve nagrađene pojedince i kolektive.

Povezane objave

Back to top button