Osoba čiji su inicijali A. M. (84) smrtno je stradala u požaru koji je zahvatio porodičnu kuću u Ilijašu, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

-Dana 23.01.2021.godine u 16.00 sati obaviještena je dežurna služba Sedme PU da je u na kući vlasništvo A.M. iz Ilijaša, lociranoj u ul. Misoča bb, područje općine Ilijaš, došlo do požara, te da je tom prilikom smrtno stradalo jedno lice.  Dolaskom na lice mjesta policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je smrtno stradalo lice A.M. rođen 1938.godine iz Ilijaša, te da je smrt konstatovao ljekar iz ekipe ZZHMP Kantona Sarajevo koji su se nalazili na licu mjesta. Na objektu je nastupila materijalna šteta. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, uz angažman sudskog vještaka PPZ struke. Tijelo preminulog je vozilom JKP „Pokop“ prevezeno u prosekturu Bare. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja, izvještaj je iz MUP-a KS.

 

Požar na kući u Ulici Misoča bb, u vlasništvu A. M, prijavljen je policiji jučer oko 16 sati. Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici i ekipa Hitne pomoći, a ljekar je konstatovao smrt stradalog. Na objektu je pričinjena materijalna šteta.

O svemu je obaviješten kantonalni tužilac, po čijem je odobrenju izvršen uviđaj.

Izvor: Dnevni avaz

Share.

Comments are closed.