Izlaznost na Opće izbore 53,26 posto

Centralna izborna komisija BiH (CIK BiH) saopćila je rezultate izlaznosti građana BiH na današnjim Općim izborima u našoj zemlji. Do 19 sati, bez podataka za nekoliko općina, je glasalo 53,26 posto.

Prema preliminarnim podacima ukupan broj građana koji je iskoristio svoje građansko pravo i glasao na izborima iznosi 53,26 posto. To je ipak nešto manje u odnosu na prethodne opće izbore, kada je izlaznost bila 54,47 posto.

Nema kompletnih rezultata izlaznosti za Bijeljinu i Banoviće te nekoliko manjih općina, ali prema riječima predsjednika CIK-a, kada budu dostupni podaci za sve općine ukupan i konačni procenat izlaznost bi trebao biti veći za jedan do dva posto.

Kako su kazali u CIK-u najveća izlaznost na današnjim izborima zabilježena je u manjim sredinama, a u pojedinim mjestima izlaznost je bila blizu 60 posto.

“Izbori su bili fer i korektni, nasuprot nekim najavama da će biti problema”, kazao je predsjednik CIK-a Branko Petrić.

Sva biračka mjesta na području općine Ilijaš su zatvorena na vrijeme . Do 19,00 sati glasalo je 11.033 birača, što je 53,34%….Ostanite i dalje s nama čekamo prve preliminarne rezultate

Prethodni članakIzlaznost na izborima sve veća, do 15 sati glasalo 37,21 posto građana
Naredni članakU Predsjedništvu BiH: Džaferović, Dodik i Komšić