Izrael tokom noći nastavio zračne napade na Gazu: Pogođeni ciljevi u blizini bolnica

Izrael je u nedjelju izveo zračne napade na Gazu koji su nastavljeni tokom noći, a posljedica su nažalost tragične fotografije razaranja i ubijenih civila.

Eksplozije su u posljednjih nekoliko sati zabilježene i u blizini nekoliko bolnica u Gazi, ali još uvijek nije zvanično poznato koliko ima žrtava.

Prema informacijama Al Jazeera iz palestinskih medicinskih izvora, najmanje 20 ljudi je ubijeno, što uključuje i djecu. Doktor iz bolnice Al-Aqsa je kazao da su 65 posto dovedenih žrtava djeca.

Bolničari u Gazi se bore s nedostatkom materijala za rad, na šta su upozorili još prije početka posljednjih napada. Snabdijevanje električnom energijom također predstavlja zabrinutost, posebno za pacijente koji se nalaze na intenzivnoj njezi, a kojih je mnogo.

“Bez struje, ova bolnica je samo masovna grobnica”, apelovao je doktor u bolici Al-Shifa Ghassan Abu Sittah.

Hamas je na svom Telegram kanalu objavio videosnimak za koji tvrdi da je izraelski zračni napad u blizini bolnice Al-Quds, ali osim nje navode da su se eksplozije dogodile i u blizini najvećeg medicinskog kompleksa u Gazi AlShifa, kao i u blizini Indonežanske bolnice.

Na Telegram kanalima je moguće pronaći brojne videosnimke i fotografije koje prikazuju ranjene i ubijene civile te vapaj za pomoć onih koji su preživjeli.

(klix)

Prethodni članakU Sarajevu održan skup podrške narodu Palestine
Naredni članakOdigran Međunarodni stonoteniski turnir u Banja Luci – Ilijašani ostvarili zapažene rezultate