INTERVJUSPORT

Izuzetno uspješna 2022. godina za članove Centra borilačkih vještina „Bunkai“

Za Centar borilačkih vještina „Bunkai“ Ilijaš 2022. godina bila je izuzetno uspješna, sa nastupima na brojnim turnirima i mnoštvom osvojenih medalja.

Tim povodom danas u Sportskom programu gostovali su trener Sead Mekić i članovi Amar Salihović i Erhan Mekić.

Veoma uspješna godina je iza  nas. Imamo ekipu kadeta koji su jako spremni i iz turnira u turnir sve su bolji. Svi turniri su bili uspješni i nikada se nije desilo da sa nekog takmičenja ove godine dođemo bez medalje, a učestvovali smo na 13 turnira u 2022. U ovoj godini nismo putovali van BiH, iako smo učestvovali na međunarodnim turnirima unutar države. Naš Amar Salihović je naša zvjezdica u klubu, ima najviše bodova i medalja, potom Erhan Mekić. Imamo puno članova Kluba, ali nisu svi takmičari, ali još bih izdvojio Ajnura Bećirovića i Vildana Logaviju, naša nova mala nada Erjan Mekić, to su takmičari koji su prisutni na svim takmičenjima. To su momci čije vrijeme tek dolazi i bit će dobri borci, tako da se ne brinem, mada je u ovom uzrastu konkurencija brojna i jaka, kaže nam trener Sead Mekić.

Najperspektivniji član ove godine Amar Salihović kaže da su trening i rad najvažniji, te da nakon pet godina treniranja karatea ima osvojenih oko 45 medalja. Njegov drug Erhan Mekić trenira oko šest godina i ima osvojenih više od 60 medalja. Obojica kažu da im karate pomaže kako bi bili i najbolji sportisti u školi, ali ih uči i disciplini i strpljenju. Oni bi svim svojim drugarima preporučili da treniraju karate, a treninzi se održavaju u prostorijama Centra ponedjeljkom, srijedom i petkom.

Salihović navodi da mu je jedan od najdražih turnira „5.MOSTAR OPEN-a”. na kojem su učestvovale četiri države, 53 kluba, 570 takmičara i konkurencija je bila velika, te da mu je najteži protivnik ove godine bio iz Crne Gore, od kojeg je, nažalost, izgubio. Ali, poraz je u karateu samo razlog za više rada i više treninga, kako bi se učilo iz grešaka i one se ispravljale na budućim takmičenjima.

U CBV „Bunkai“ u planu je pokretanje rada sekcije MMA-slobodnog stila borbe, koja je atraktivnija starijima, a kako bi se u Klubu zadržali članovi  iznad 15 do 25 godina, jer oni odustaju od treniranja zbog studiranja, zapošljavanja ili nekih drugih razloga. U Centru se trenira cijeli spektar borilačkih vještina, poput džudoa i MMA.

Do kraja godine preostala su dva turnira-Mawashi u Sarajevu i Kantonalno prvenstvo. I Erhan i Amar žele ostvariti što bolji rezultat na Kantonalnom prvenstvu.

U planu je i polaganje za viša zvanja, kao i učešće na svim turnirima i takmičenjima sljedeće godine uz intenzivne treninge i želju za postizanjem još boljih rezultata, poručili su gosti iz CBV „Bunkai“.

Povezane objave

Back to top button