ILIJAŠVIJESTI

Javni poziv za učešće u projektu “11.JULI U MOM ŽIVOTU“

Udruženje porodica šehida i poginulih boraca općine Ilijaš upućuje Javni poziv zainteresovanim sugrađanima za učešće u projektu “11. JULI U MOM ŽIVOTU“.

Svaki čovjek je roman za sebe. Život se ne može prenijeti na papir ali svojim zalaganjem možemo doprinijeti da slova na papiru odišu realnim životom. Cilj nam je da životne priče sudionika ovog projekta prenesemo onako kako su ih ispričali naši sudionici, kao djeca koja su preživjela genocid ili oni koji su ispreplitanjem životnih staza, nastavili živjeti sa žrtvama srebreničkog genocida.

Cilj je uvijek bio i ostao isti – pokazati i prikazati stradanja ljudi i djece u srebreničkom genocidu. Uprkos pokušaju potpunog uništenja jednog naroda, ostali su svjedoci koji će govoriti o najstrašnjim zločinima. Uništena su mnogobrojna djetinjstva, ali ne i volja da se o tome govori i piše.  

Kroz ovaj projekat obuhvatiti će se 30 osoba starosne dobi od 18 -35 godina.

Nakon pristiglih prijava i tekstova, stručna komisija će izvršiti selekciju pristiglih radova i odabrati najbolje koji će se naći u zbirci priča koja će biti promovisana u općini Ilijaš.

PRIJAVE TRAJU DO 01. JUNA 2019. GODINE, nakon čega će prijavljeni kandidati imati stručnu podršku u pisanju rada.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti na:

e mail sehidskoilijas@gmail.com

ili putem telefona:

SALIHOVIĆ SALKUNA 061 098 821

OMEROVIĆ ALMA 061 295 802

Povezane objave

Back to top button