Jednostavan način pripreme najukusnije karamele: Isprobajte ovaj recept
Domaća karamela se odlično slaže uz mnoge poslastice poput palačinaka ili sladoleda, a za pripremu su potrebna samo tri sastojka.
Ovaj recept za domaću karamelu jedan je od najjednostavnijih, ali i posebno ukusnih.
Sastojci:
200 grama šećera,
60 grama maslaca sobne temperature,
120 mililitara slatkog vrhnja.
Priprema:
Prvo karamelizirajte šećer. U veliki lonac stavite šećer na srednje jaku vatru. Nakon nekog vremena primijetit ćete male kristale, a zatim neprestano miješajte dok se šećer potpuno ne istopi.
Zatim maknite sa vatre i dodajte maslac pa sve dobro promiješajte. U smjesu dodajte vrhnje i nastavite miješati dok ne dobijete karameliziranu smjesu. Kasnije karamelu ostavite da se ohladi i stavite je u staklenu posudu. za još bolji okus dodajte i prstohvat soli.
Pripremljenu karamelu možete dodati u mnoge deserte poput kolača, štrudli, palačinaka i sladoleda.