Još jedan uspješan stonoteniski vikend iza nas

Proteklog vikenda ilijaške stonoteniserke i stonoteniseri učestovali su na nekoliko važnih takmičenja širom Bosne i Hercegovine. U subotu 24.03.2018 godine u Tuzli su odigrane kvalifikacije za II TOP-8 juniorki i juniora. Naše dvije igračice Amila Spahić i Azra Ljubijankić su bile ubjedljive. Naime, Amila je osvojila prvo,  a Azra drugo mjesto na ovim kvalifikacijama.

U nedjelju 25.03. 2018 godine Goražde je bilo domaćin prvenstva BiH u kategoriji najmlađe kadetkinje i najmlađi kadeti. Član STK “Hašim Spahić”  Emin Ćorić osvojio je odlično 3. mjesto u pojedinačnoj konkurenciji,  dok je Nedžmina Čutura bila druga a svoj uspjeh je upotpunila osvajanjem prvog mjesta u ženskom dublu sa Ljupkom Šenk iz Sarajeva.

U dubl konkurenciji Emin Čorić zajedno sa Benjaminom Zijadićem(STK Stens) osvaja 1.mjesto,a Nedžmina Čutura zajedno sa Šenk Ljupkom( STK Stens) također 1.mjesto.  U mix konkurenciji Emin Čorić i Nedžmina Čutura osvajaju 2.mjesto,dok Kenan Kovačević zajedno sa Eminom Cerić osvaja 3.mjesto.

Također,  u nedjelju Kakanj je bio domaćin prvog turnira u stonom tenisu “Kakanj Open 2018”  koji je igran u šest kategorija. U kategoriji igrača do 29 godina prvo mjesto je osvojio naš Hamza Kamenjaš. U kategoriji veterana 50-59 godina, Senad Čustović je osvojio odlično drugo mjesto. Nakon pobjeda u grupi nad Fuadom Džerzićem iz Sarajeva, Mirzom Dževlanom iz Jablanice i Sašom Ilijevem iz Kaknja u osmini finala u neizvjesnom meču sa 3:2 pobjedio je Gorana Buzeljku iz Zavidovića, u četvrtini finala je sa 3:1 pobjedio drugog nositelja turnira i jednog od favorita Senada Šošeta iz Kaknja, sa 3:0 u polufinalu je pobjedio Duška Stevanovića iz Zenice dok u finalu protiv glavnog favorita Avde Žustre iz Tuzle nije bilo ozbiljnog otpora i meč je sa ubjedljivih 3:0 pripao Žustri, javljaju iz STK “Hašim Spahić” Ilijaš.

Prethodni članakOK Ilijaš korak bliže Premijer ligi BiH
Naredni članakProjekat Challenge to change fond za inovativne poslovne ideje