Još jedna akcija darivanja krvi u Ilijašu

U organizaciji Crvenog križa općine Ilijaš i Zavoda za transfuzijsku medicinu  Federacije BiH, u sjedištu Crvenog križa općine Ilijaš danas se održava  treća akcija dobrovoljnog darivanja krvi  2018. godine od 09:00 do 14:00 sati.

Za sve darivatelje  krvi  Crveni križ obezbijedio je poklon pakete, a Zavod za transfuziju osvježenje i slatkiše.

Ilijašane ne treba podsjećati na važnost davanja krvi i da samo jednim dobrovoljnim darivanjem mogu spasiti ljudski život jer se veliki broj građana odaziva ovoj akciji.

Doktorica Zavoda za transfuzijsku medicinu Ada Borić ističe da je u Ilijašu jako veliki odziv građana kada je upitanju ova akcija.

„Danas smo u Ilijašu organizovali akciju darivanja krvi i ovdje je zaista veliki odziv građana. Ljudi imaju razvijenu svijet za darivanje krvi i za sve davaoce obezbjeđeno je osvježenje i slatkiši. Nama je zaista zadovoljstvo doći u Ilijaš“, istakla je doktorica Borić.

Sabahudin Dizdarević daruje krv četrdeseti put i kaže da će nastaviti  tradiciju ovog plemenitog djela.

„Krv darujem već četrdeseti put i nakon toga se osjećam mnogo bolje. Poručujem svima da daruju krv, a ja ću naravno nastaviti i redovno ću se odazivati ovakvim akcijama jer znam da to nekome može značiti“, rekao je Sabahudin za Radio Ilijaš.

-Davao sam krv već deset puta i smatram da je to human čin. Zbog toga ću redovno nastaviti sa ovim, dokle god budem mogao neće mi biti problem kazao je Mirza Išerić, davalac krvi.

Crveni križ općine Ilijaš se zahvaljuje sugrađanima na njihovoj humanosti, te se nada da će njihove akcije dobrovoljnog darivanja krvi biti prepoznatljive po velikom broju humanitaraca. akcija je završena, prijavilo se 55 naših sugrađana a krv je dalo 50, pet nije moglo iz zdravstvenih razloga. Veliko hvala svima koji su pomogli u realizaciji naše akcije, javljaju iz Crvenog križa Ilijaš.

Prethodni članakSvečani ispraćaj maturanata Osnovne škole “Srednje”
Naredni članakPočeo online upis u prve razrede srednjih škola