U petak 25.06.2021., u sklopu kulturno-sportske manifestacije “Vogošćanski dani”  u KSC Vogošća je otvoren “Turnir prijateljstva 2021” na kojem su sudjelovali pioniri KK “Mladost”, pored KK “Turbina” izJablanice, KK “Vogošća” i KK KOŠ .

-U polufinalu su naši pioniri izgubili upravo od domaćina iz Vogošće, dok su na utakmici za 3. mjesto zasluženo osvojili medalju i pobijedili svoje vršnjake iz Jablanice.
Pored pinira u subotu 26.6.2021 na Turniru prijateljstva je nastupila  i naša selekcija kadeta koja ostvarila dobar rezultat te su osvojili 1. mjesto u ovogodišnjem turniru. Za najboljeg igrača Turnira proglašen je Emin Bučuk a najbolji strijelac turnira je Emel Habibić Zahvaljujemo se domaćinu na pozivu kao i na fer i korektnoj organizaciji cjelokupnog turnira – do idućeg puta sretno!

Nakon takmičarske sezone zahvaćene pandemijom i epidemiološkim mjerama i uslovima, za ove mlade dječake je to jedno veoma pozitivno iskustvo, kroz koje će se dodatno afirmisati na košarkaškom terenu, javljaju iz KK “Mladost”.

Share.

Comments are closed.