ILIJAŠSPORTVIJESTI

Kajević:Nakon rekorda Kahrimanovića i ja se spremam za postizanje novih Ginisovih rekorda

U specijalnoj emisiji „Top-Sport“ na talasima Radio Ilijaš, sportskog novinara Rešada Mamela, specijalni gost bio je dvostruki Ginisov rekorder, majstor taekwondoa crni pojas peti dan Edin Kajević- Kaja.

Povod je bio veliki spektakl koji se organizovao u subotu u Visokom, a čiji organizator je bio TKD kolektiv Bosna-Rudar, a čiji je glavni trener je Edin Kajević-Kaja. O tom događaju kome su prisustvovali brojni ljubitelji sporta iz Visokog, Kaknja, Breze, Vareša, Ilijaša, Kiseljaka…

Kajević je rekao sljedeće:
-Povodom desetogodišnjice postavljanju prvog Ginisovog rekorda u Visokom, naš klub je priredio veličanstvenu sportsku manifestaciju. Bila je to smotra svih naših članova kluba koji rade u 15 sekcija na području pet općina, a poseban doživljaj bio je nastup našeg demo tima koji je svojim umijećem fascinirao sve prisutne u dvorani. Nakon toga uslijedilo je postavljanje novog Ginisovog rekorda u razbijanju doza limenki. Dosadašnji rekord bio je 89 doza, a držao ga je Indijac Vispy Kharadi. Naš Muhamed Kahrimanović koji je iz Ilijaša, a već godinama živi u Njemačkoj, postao je novi vlasnik Ginisovog rekorda u toj disciplini, jer je za 60 sekundi šakom jedne ruke razbio čak 108 doza limenki.Bio je ovo 13 Ginisov rekord koji je ostvario Kahrimanović, a što govori o koliko vrsnom majstoru borilačkih sportova se radi.

Već u maju u Visokom slijedi novi spektakl.O čemu se radi Kajević kaže:

-Za 20. maj u Visokom u organizaciji našeg kolektiva TKD Bosana-Rudar planiramo novu veličanstvenu manifestaciju, a što smo već prijavili direkciji za Ginisove rekorde od koje smo dobili saglasnost da to organizujemo. Ja sam vlasnik dva Ginisova rekorda i to u razbijanju kokosovih oraha laktom i punih doza limenki ,takođe laktom. Plan je da razbijem minimum 51 kokosov orah i 79 doza limenki.Već sam odavno u trenažnom procesu, jer moram biti maksimalno spreman i koncentrisan jer preda mnom je veliki izazov i nadam se daću donijeti nove rekorde za našu državu,najljepšu na dunjaluku.Takođe,u sklopu te manifestacije sljedeći dan biće održano Međunarodno prvenstvo u u taekwondou u organizaciji našeg kluba, a gdje se očekuje učešće preko peto stotina takmičara iz brojnih evropskih zemalja i gdje će konkurencija za osvajanje medalja biti žestoka.

Rešad MAMELA

Povezane objave

Back to top button