Karate klub „Rašid Buća“ u 2022. godini nastupio na 20 takmičenja i u Ilijaš donijeli više od 200 medalja

U Jutarnjem programu gostovali su predstavnici Karate kluba „Rašid Buća“  Azmir Subašić, trener u karate klubu Rašid Buća, majstor karatea crni pojasa 2.dan i federalni karate sudija i Alisa Hasanović, reprezentativka BiH i takmičarka KK“Rašid Buća“, a bilo je riječi o brojnim uspjesima na turnirima i takmičenjima u 2022. godini.

Karate klub „Rašid Buća“  u 2022.godini je nastupio na 20 takmičenja i u Ilijaš su donijeli više od 200 medalja.

-U periodu korone i poslije smo izvršili podmlađivanje takmičarske ekipe i možemo reći uspješno, da se nije puno primjetilo, pa je naša Tajra Ahmetović u dječijoj kategoriji u protekle dvije godine osvojila dva balkanska zlata. Pored Tajre u reprezentaciji imamo Alisu Hasanović, Nasko Habekovića i Nedima Herića, dok su potencijalni reprezentativci naši Muamer Kadrić, Imran Brkić, Ajna Softić i Saudina Jusić.  KK Rašid Buća do kraja godine planira nastup na još tri karate turnira, Mawaši kup – Sarajevo, Prvenstvo Kantona Sarajevo – Sarajevo i Husinski Rudar – Tuzla, te organizaciju polaganja za učenička zvanja u Ilijašu za preko 100 članova koji treniraju karate u sekcijama karate kluba u Srednjem, Crnoj Rijeci, Podlugovima i Ilijašu. Proteklog vikenda nastupili smo u Tuzli na internacionalnom karate turniru „Tuzlanski pobjednik“ i osvojili šest medalja (jedno zlato, dva srebra i tri bronze),  a vikend prije naša Alisa Hasanović je osvojila srebrenu medalju u Mađarskoj na jednom od najjačih turnira u Evropi gdje je nastupilo 17 država i preko 1300 takmičara, kazao je Azmir Subašić.

https://kkrasidbuca.ba/2022/11/13/alisa-hasanovic-srebrena-u-madjarskoj/.

Pored Alise,  odlične nastupe su imali Saudina Jusić, Ajna Softić, Nasko Habibović, Tajra Ahmetović, Nedim Herić i Muamer Kadrić koji su izgubili u repasažnim borbama i borbama za medalju.

Alisa Hasanović osvojila je srebro u Mađarskoj.

-Velika je čast otići i predstavljati svoj klub i BiH na tako velikom takmičenju. Imala sam pet borbi, prvu sa predstavnicom Austrije, koju sam pobijedila, druga i treća sa predstavnicama iz Mađarske koje sam pobijedila. Pobijedila sam i predstavnicu Italije, a petu borbu sam izgubila u finalu od predstavnice Slovačke, kazala je Alisa. 

Alisa ima želju da ostvari što bolji rezultat na Državnom prvenstvu, kako bi se mogla takmičiti i na Evropskom i Balkanskom prvenstvo, ali i na Internacionalnom turniru u Samoboru.

Karate klub „Rašid Buća“  Ilijaš u januaru očekuje licencni seminar u Sarajevu za trenere, ispitivačei sudije, te polaganja za viša majstorska zvanja.

Tu bi trebali trener Raif Buća da polaže za 8. Dan, Enela Šečić, Emina Brkić,  ja Azmir Subašić za 3. Dan,  te veći broj naših članova za prve dane.  Od takmičenja prvi nastup u 2023 imamo u Hrvatskoj, Samobor na internacionalnom turniru koji okupi preko 2000 takmičara iz preko 25 država svijeta. Na ovom turniru ćemo nastupiti sa desetak naših članova koji imaju najbolje rezultate u 2022 i očekujemo od njih da budu reprezentativci BiH u 2023 ta nastupe na balkanskim i evropskim prvenstvima.

Karate klub „Rašid Buća“ ima svoje sekcije na prostoru cijele općine Ilijaš i upis djece se vrši na treninzima kluba. Djeca od tri do pet godina se raspoređuju u malu školu sporta dok oni od pet  i više godina počinju sa prvim karate tehnikama i pokretima.

Treninzi se izvode na sljedećim lokacijama:

OŠ „SREDNJE“ – SREDNJE utorak i petkak od 13:15

DOM „KAMENICA“ –CRNA RIJEKA utorak od 15:30 i nedjelja od 13:15

OŠ „PODLUGOVI“ – PODLUGOVI utorak i četvrtak od 19:15

OŠ „HAŠIM SPAHIĆ“ – ILIJAŠ ponedjeljak od 18:30 (sala) i srijeda od 19:30 (kabinet muzičkog)

Pored dolaska na trening može se javiti i na brojeve telefona trenerima Raif Buća  +38762147955 i +38761147095 ili Azmir Subašić +38765420766 i +38766547737.

Ili na fb stranici kluba https://www.facebook.com/KarateKlubRasidBucaIlijas?mibextid=ZbWKwL.

 

Prethodni članakPU Behar: “Domovina je porodica, prijatelji i dom, a Bosna je domovina u srcu mom”
Naredni članakVrtić Ilijaš obilježio Dan državnosti svečanošću “Volim svoju domovinu BiH”