BIHILIJAŠSPORTVIJESTI

Karate savez: Bosna i Hercegovina prvak Balkana

U Sloveniji, u gradu Brežice, na tek završenom Balkanskom prvenstvu, reprezentacija Bosne i Hercegovine zauzela 1. mjesto sa 12 zlatnih, 9 srebrenih i 15 bronzanih medalja. Historijski uspjeh.

Slovenija je bila domaćin 20. Balkanskog prvenstva za kadete, juniore i U21, koje se održavalo u periodu od 06. do 08.12.2019. godine. Karate savez Kantona Sarajevo ovom prililkom upućuje iskrene čestitke našim perspektivnim takmičarima, reprezentativcima Bosne i Hercegovine, koji su svojim trudom i zalaganjem plasirali našu domovinu na vrh balkanskog karatea, te ostvarili historijski rezultat.

Zahvaljujući našim predstavnicima, podrškom njihovih trenera, klubova i roditelja, kao i velikom zalaganju selektora, Bosna i Hercegovina je na ovom prvenstvu zauzela prvo mjesto na ukupnom plasmanu, sa 36 osvojenih medalja, od toga 12 zlatnih, 9 srebrenih i 15 bronzanih.

Naši takmičari nam na najbolji način demonstriraju svoj veliki potencijal, za šta su sve sposobni i ulijevaju nam nadu za bolje sutra. Karatisti KSKS su postigli veliki uspjeh, kako pojedinačno, tako i u sastavu ekipa.

Također, čestitamo i svim sudijama na velikom uspjehu na sudijskom seminaru za sticanje i licenciranje BKF zvanja.

Ilijaški takmičari nisu uspjeli osvojiti medalje ali su su u najboljem svijetlu predstavili svoju zemlju i stekli jedno više iskustvo u sportu kojim se bave.

Enela Šečić je u kategoriji borbe U21 -61.kg. osvojila 7.mjesto uz pobjedu u prvom krugu nakon čega je poražena od Srbijanke, sada prvakinje Balkana,  zatim je u borbi za treće mjesto poražena takmičarkom sa Kipra (Cyprus) u borbi za treće mjesto.

Hamed Kadrić je završio na 9. mjestu, on je pobjedio u prvom kolu takmičara iz Srbije i onda je minimalnim rezultatom poražen u drugom krugu.

Povezane objave

Back to top button