Kenan Buza u programu Radio Ilijaša najavio Novogodišnji turnir u malom nogometu

Na radost mnogih mališana u subotu u Sportskoj dvorani Ilijaš održat će se prvi Novogodišnji turnir u malom nogometu. Organizatori turnira su Škola fudbala „TEMPO“, KSC i Radio Ilijaš, te Općina Ilijaš. Na turniru će učestvovati djeca od prvog do petog razreda svih osnovih škola sa područja općine Ilijaš, te će ovo biti prilika da se upoznaju, igraju, ali i dobro zabave.

Jedan od organizatora jeste Škola fudbala“TEMPO“, te je tim povodom trener Kenan Buza gostovao na talasima Radio Ilijaša i govorio nešto više o samom turniru.

 Istakao je da su se odlučili na ovaj projekat nakon analize koja je pravljena u KS ispred Ministarstva kulture i sporta gdje je utvrđeno da je školski sport najviše zapostavljen i kao takav ne daje rezultate koje bi trebao da daje.

„Mi smo se odlučili da na našoj općini krenemo sa implementacijom ovog projekta u ovoj godini i nadam se da ćemo nastaviti i u narednim godinama kako bi popravili taj rezultat i same efekte o školskom sportu“ kazao je.

Poručio je da ovo nije standardan turnir, te da turnir ima specifičnu organizaciju.

„Pozvali smo sve osnovne škole sa područja općine Ilijaš. Na pozivima za učešće na ovome turniru naznačeno je da je ovaj turnir namijenjen razrednoj nastavi – za djecu do prvog do petog razreda. Pravo učešća imaju sva djeca koja pohađaju neku od škola na području općine Ilijaš. Škole trebaju da prenesu svojim učenicima informaciju za održavanje turnira, te da učenici dođu u zakazano vrijeme u Sportsku dvoranu Ilijaš. U subotu od 08:30 do 09:00 bit će formirane ekipe po razredima za navedeni turnir.Unutar jednog razreda bit će formirane ekipe na bazi djece iz svih škola – svaka ekipa će brojati učenike iz svih škola ukoliko bude dovoljno učenika. Prvi razred će imati pet ekipa i u svakoj ekipi će biti učenici iz svih pet škola, i tako sve do petog razreda. Ovim turnirom želimo da uključimo djecu koja se ne bave sportom, oni su ciljana grupa ovog turnira.Na ovaj način će sva djeca dobiti priliku da igraju, da osjete čar fudbala, da se takmiče i da se upoznaju međusobno“ objasio je Buza.

U pozivu je označeno da djeca dođu uz prisustvo roditelja. Razlog tome, kako ističe Buza jeste da učitelji i učiteljice nemaju efekta onda bi oni morali biti sa svakom ekipom.

„Nismo u mogućnosti da pratimo i brinemo o djeci koja ne igraju u tom trenutku. Upravo iz tog razloga ja pozivam ovom prilikom roditelje  da  dođu na pomenuti turnir, uživaju u samom turniru, zabavi i druženju“ rekao je.

Što se tiče nagrada, pripremljene su nagrade za prve tri ekipe za svaki razred. Kao i pojedinačne nagrade za najboljeg igrača i najboljeg golmana u okviru jednog razreda. Mališani prijavite se na turnir, ovo je prilika da upoznate drugove iz drugih škola, ali i prilika da se dobro zabavite i igrate.

 

Prethodni članakCentrotrans organizuje jednodnevne izlete vikendom na Vlašić
Naredni članakStavljen van snage Pravilnik o dinamici zamjene fiskalnih sistema u FBiH