Kenan Buza: Ugovor o saradnji ŠF “Tempo” sa Dinamom donosi nam mnogobrojne benefite

Škola fudbala „Tempo“ Ilijaš dana 10.08.2019.godine u sjedištu GNK Dinamo u Zagreb, potpisala su Ugovor o saradnji ove dvije nogometne škole.  Predsjednik ŠF „Tempo“ Ilijaš Kenan Buza i direktor Nogometne škole Dinamo Damir Krznar sastali su se na pomenuti datum i ozvaničili taj historijski trenutak za ŠF „Tempo“ , naš grad Ilijaš i jedan od najvažnijih faktora, našu djecu.

Značaj Ugovor ogleda se u razvoju ŠF „Tempo“ odnosno igrača svih uzrasnih kategorija  koji će trenirati po Planu i programu Škole nogometa Dinamo, koja je po kvalitetu druga škola fudbala u Evropi, te dodatnu stručnu edukaciju trenera kroz zajednički rad s Dinamovim stručnjacima u razvoju igrača. Predsjednik ŠF „Tempo“ Kenan Buza je kazao da je Ugovor zavšni čin prve faze projekta koji su radili u prethodnom periodu.

Kenan Buza

„Početak projekta  je bio prije više od godinu dana kada sam ja dobio poziv da idem na stručno usavšavanje u Zagreb. Kao mlad i perspektivan trener dobio sam poziv od jednog rukovodioca ove Škole. Boravio sam i ove godine u Zagrebu deset dana, kao i prošle godine i tu smo došli do zajedničkog cilja, a to je upravo ovaj Ugovor o saradnji. Razmjenom informacija, uvidjeli smo da ima izuzetno mnogo kvalitetnog prostora za saradnju i napredak, kako naše Škole tako i njihove. Rukovodstvo Škole nogometa Dinamo iskazalo je oduševljenje našim radom odnosno rezultatima koje smo postigli u kratkom vremenskom  periodu. Za manje od tri godine, u maloj sredini poput Ilijaša dostigli smo cifru od 150 članova koji treniraju u Školi fudbala TEMPO. Također, fascinatna im je i naša organizovanost, odnosno broj kvalifikovanih i obrazovanih trenera koji radi za TEMPO. To nam predstavlja izuzetnu čast, a nagrada za isti je upravo ova saradnja sa prestižnom Školom nogometa Dinamo“, istakao je Buza.

Iz Škole nogometa Dinamo izrasli su mnogobrojni fudbaleri poznati na svjetskoj nogometnoj sceni. Luka Modrić je trenutno najbolji igrač u svijetu i on je plod ove škole, tu su i Mario Mandžukić, Mateo Kovačić, itd.

„Oni su svi prošli ovu Školu nogometa a ona ima unificirani Plan i program. I to je njihov tajni recept. Dinamo je nama dao taj Plan i program koji posjeduju njihova tri partnera u svijetu, a jedan od njih smo i mi, jedini u BiH. Obavezali smo se potpisivanjem Ugovora da ćemo u tajnosti čuvati sadržaj istog. Ono što mogu kazati jeste da taj Ugovor podrazumijeva konstantnu edukaciju naših trenera, a u konačnici da bi se pružila kvalitetna  usloga našim članovima“, istakao je Buza.

Šest trenera iz ŠF „Tempo“ Ilijaš već sljedeći mjesec odlazi u Zagreb na stručno osposobljavanje kako bi se pripremili za realizaciji Plana i programa iz Ugovora.

„Na obukama ćemo dobiti upute kako da standardizujemo naše treninge po standardima Dinamove škole. Ispred nas je mnogo posla, ali smo spremni učiniti sve da u Ilijašu imamo školu po standardima najkvalitetnijih evropskih škola nogometa. Naravno, da bismo uspjeli u svojim ciljevima potrebna nam je podrška sponzora, do sada smo imali podršku Općine Ilijaš na čemu smo izuzetno zahvalni i vjerujemo da će tako biti i dalje, sada, kada nam je najpotrebnije da bismo realizovali ciljeve“, kazao je Buza.

Iz Škole fudbala TEMPO najavili su upis novih članova od mjeseca septembra. Također, u septembru će biti promocija Škole fudala TEMPO u osnovnim školama te će svi zainteresovani imati priliku učestvovati u trenažnom procesu. Rukovodstvo Škole fudbala „Tempo“ zahvaljuje se svima koji su im pružili podršku i povjerenje, te na ovakav način, kako kažu,  opravdavaju ukazanu podršku.

Prethodni članakOpćina Ilijaš uspostavlja sistem za prijavu korupcije i drugih nepravilnosti
Naredni članakGostujući poraz za NK Ilijaš