Kino sala Ilijaš: odigrana predstava “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla”

Komedija “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla” odigrana je večeras na pozornici KSC Ilijaš sa početkom u 18:00 sati u okviru programa obilježavanja Dana reintegracije Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH. Mujo i Fata su mladi par koji proživljava sve probleme bh. stvarnosti. I smiješno i tužno, ali uvijek istinito, bh. realnost se nemilosrdno razotkriva pred njima i gledaocima. Mujo i Fata, kroz međusobni dijalog i dijalog sa publikom silaze u samo “srce tame”, suštinski problem u životu savremenih stanovnika BiH.  Lamija Salihović u ovoj predstavi igra šest godina u ulozi kćerke Muje i Fate.

„Predstava je prikaz našeg svakodnevnog života, način na koji živimo, odnosno ljudi koji sastavljaju kraj s krajem, odnosno kako se nosimo sa krizama na komičan način ali govori i o realnom stanju našeg društva. Poenta predstave je da svi trebamo  učiniti nešto za bolji život. U predstavi naši roditelji dođu do situaciju da se ubiju zbog života koji žive. Onda se pojavljujemo moja sestra i ja kao razočarana djeca koja se osjećaju izdano. Nakon toga, naši se roditelji pokaju i iznose svoje stavove o politici, o načinu života kojim su do tada živjeli i o onome što treba da proizvede naša svijest poslije gledanja predstave“, rekla je Lamija.

Predstava je nastala u koprodukciji East West Centra Sarajevo i BNP Zenica, a osvojila je mnoge nagrade na festivalima širom BiH, ali i srca publike gdje god je odigrana. Predstava “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla” potiče publiku na kritičko mišljenje. Na pametan i zabavan način, predstava ohrabruje samostalno promišljenje o politici, društvu, medijima, a prije svega slobodi.

U predstavi učestvuju mladi bh. glumci Saša Handžić i Džana Džanić, Lamija Salihović i Ajna Kadrić. Uživo su izvodene i pjesme beogradskog benda S.A.R.S.

Prethodni članakIzvedena predstava za djecu “Mačak Vova i Mačak Ćiro”.
Naredni članakSkup podrške saborcima