KJKP “Toplane – Sarajevo“ spremne za isporuku toplotne energije

Iz KJKP “Toplane – Sarajevo“ obavještavaju korisnike centralnog grijanja da su sva postrojenja za proizvodnju i distribuciju toplotne energije pogonski spremna, odnosno da su KJKP „Toplane – Sarajevo“ d.o.o. spremne za početak predstojeće sezone grijanja za 2023./2024. godinu.

U prethodnom periodu poduzete su aktivnosti na redovnom investicionom održavanju, kao i na rekonstrukciji toplifikacionih sistema, s ciljem spremnosti za sezonu grijanja i pružanja kvalitetne usluge našim korisnicima.

U skladu sa dinamičkim planom izvedeni su radovi kotlovskim postrojenjima, toplotnim podstanicama, distributivnoj mreži sa pripadajućim mjernim mjestima, kao i mjeračima utroška toplotne energije.

U razdoblju od 11. do 15. septembra izvršena je funkcionalna proba na sistemu centralnog grijanja kao posljednja tehnička provjera cjelokupnog sistema pred nastupajuću sezonu grijanja.

U skladu sa Uredbom o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije, postrojenja i instalacije “KJKP Toplane-Sarajevo” d.o.o trebaju da budu tehnički spremna do 20.septembra tekuće godine. Ukoliko se utvrdi da nakon 20. septembra, srednja dnevna temperatura spoljašnjeg vazduha iznosi 12 stepeni ili niže, KJKP “Toplane – Sarajevo” će početi sa isporukom toplotne energije prema građanima Kantona Sarajevo prije 15.oktobra, odnosno prije roka definisanog navedenom Uredbom.

Izvor: TVSA

Prethodni članakNa današnji dan članovi “Crvene Jabuke” doživjeli saobraćajnu nesreću
Naredni članakAkademija izvrsnosti – prilika za mlade da steknu vještine iz aktivizma