ILIJAŠSPORTVIJESTI

KK “Mladost” Ilijaš: Upriličeno Svečano otvorenje 2. kampa “Kenan Kamenjaš”

Svečano otvorenje 2. košarkaškog kampa „Kenan Kamenjaš“ upriličeno je sinoć u Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići. Učesnici kampa i posjetioci imali su priliku družiti se sa košarkaškim reprezentativcima Bosne i Hercegovine, Džananom Musom i Amarom Gegićem. Riječi dobrodošlice u ime KK „Mladost“ Ilijaš i predsjednika Ibrahima Jašarevića,  uputio je trener Eldin Herco koji se zahvalio sponzorima i predstavnicima općine Ilijaš, Breza i Vareš na podršci u realiziaciji ovog projekta.

Domaćin kampa košarkaš Kenan Kamenjaš kazao je da su na ovogodišnjem kampu okupili 70 učesnika kako iz BiH, tako i iz Evrope.

„Zahvaljujem se svojim kolegama Džananu Musi i Amaru Gegiću koji su došli večeras da mladim košarkašicama i košarkašima daju podršku jer su oni njihovi uzori. Iako smo već četiri dana na kampovanju, ovu svečanost smo ostavili za večeras zbog Bajrama i godišnjice genocida u Srebrenici“, kazao je Kamenjaš.

U ime općine Ilijaš, svečanom otvorenju su prisustvovali pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosi i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac-Jozić, stručni saradnik za zdravstvo, kulturu i sport Salkuna Salihović, predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš Alma Omerović i direktor JU KSC i Radio Ilijaš Nermin Hodžić.

„Prenosim vam riječi podrške u ime općinskog načelnika Akifa Fazlića koji nažalost nije bio u prilici doći ali nosi najljepše impresije sa prošlogodišnjeg kampa. Drago mi je da je Općina Ilijaš u prilici da podržava ovako vrijedne projekte i da smo sponzori ovog sportskog događaja. Nadamo se da će to prerasti u tradiciju. Želim vam puno uspjeha u daljem radu i da kroz ovaj kamp steknete najljepša prijateljstva i da na najbolji način branite boje svoje zemlje“, kazala je pomoćnica načelnika Zagorac-Jozić.

Reprezentativci Amar Gegić i Džanan Musa poželjeli su mladim košarkašima puno uspjeha uz želju da jednog dana budu suigrači u reprezentaciji BiH.

„Ova svečanost je dokaz da Kenan, Eldin i svi članovi iz organizacije rade sjajan posao. Čast mi je da sam večeras sa vama jer sam i ja počinjao iz ovakvih kampova. Nikad ne odustajte, samo radite i sve je moguće. Nadam se da ćemo zajedno dobijati neke nove utakmice za našu reprezentaciju“, kazao je Džanan Musa.

Organizatori su odali počast i rahmetli treneru Hamdi Frljku koji je bio prisutan na prošlogodišnjem kampu. U znak sjećanja na kolegu Frljka, uvedeno je takmičenje u šutiranju trojki pod nazivom „ Zlatna ruka Hamdo Frljak“. Najboljim košarkašima u ovoj disciplini dodijeljene su nagrade koje je uručila kćerka Hamde Frljka.

U ime Općine Vareš i Općine Breza podršku mladim košarkašima i organizatorima dali su načelnici Zdravko Marošević i Vedad Jusić.

Na kraju Svečanog otvorenja košarkaškog kampa „Kenan Kamenjaš“ upriličen je i vatromet.

Povezane objave

Back to top button