KK “Mladost” u nedjelju igra odlučujuću utakmicu protiv KK “Bosna”

U nedjelju 12.03.2023. godine sa početkom u 19:30 sati u Sportskoj dvorani Ilijaš igra se odlučujuća utakmica za prva tri mjesta A2 lige. U ovom susretu KK „Mladost“ Ilijaš dočekuje razvojni tim KK “Bosna“. Tim povodom u programu Radija Ilijaš gostovali su predsjednik KK „Mladost“ Ilijaš Ibrahim Jašarević i kapiten ekipe Emin Bučuk.

„Vrlo je bitna za naš mladi tim koji je jedan od najmlađih u ligi. Dolazi nam razvojni tim KK „Bosna“ koji je osmišljen kao projekat revitalizacije tog kluba. To je probrana ekipa momaka koja igra za taj tim. Prvi put nam dolazi KK „Bosna“ u Ilijaš. Ne na revijalnu utakmicu nego se borimo za prestiž u A2 ligi i što bolju poziciju. To nam je posebna čast ali posebno za momke koji su to izborili“, kazao je Jašarević.

Emin Bučuk kapiten ekipe KK „Mladost“ Ilijaš kaže da su momci spremni za ovaj vrlo bitan susret te da očekuje da nastave sa nizom pobjeda.

„Od početka sezone košarkaške lige A2 jug, koja je razvojna liga u Federaciji BiH, sigurno smo našu igru podigli na stepenicu više. Spremni dočekujemo ovu utakmicu koja je nama od uzuzetne važnosti, konkretno za drugu poziciju s kojom bismo osigurali bolji plasman za predstojeće utakmice koje planiramo da igramo. Imamo sedam pobjeda u nizu, odavno ne znamo za poraz i nadam se da ćemo tako i nastaviti. Poziv ilijašku publiku da nas podrže“, kazao je Bučuk.

Ulaz je slobodan a iz KK „Mladost“ pozvali su ljubitelje košarke da podrže mladu ilijašku ekipu.

Prethodni članakOtežan saobraćaj u BiH zbog jakih pljuskova i veće količine vode na kolovozu
Naredni članakRadionica za vijećnike i vijećnice OV Ilijaš u okviru Projekta općinskog okolišnog upravljanja (MEG II)