KK “Rašid Buća”: Dva karate reprezentativca BiH iz Ilijaša

U nedjelju 10. aprila 2022. godine u sportskoj dvorani  “Arena”  Zenica održano je Karate prvenstvo BiH za djecu. Na prvenstvu je nastupilo 113 karate klubova i 1000 dječaka i djevojčica.

Karate klub “Rašid Buća” – Ilijaš je nastupio sa 11 takmičara koji su imali odlične nastupe,  ali je nekima od njih nedostajalo malo sportske sreće kako bi došli do medalje.

Za razliku od njih naše takmičarke Tajra Ahmetović i Alisa Hasanović su to uspjele, drugo mjesto (srebrenu medalju) osvojila je Tajra Ahmetović u kategoriji borbe djevojčice 12 godina -35 kg. Tajra je samo potvrdila svoj reprezentativni status i ove godine će da brani titulu prvaka Balkana. Treće mjesto (bronza) je pripala  Alisi Hasanović u kategoriji borbe djevojčice 13 godina-49 kg.  Alisi je ovo prvo državno prvenstvo i nakon niza dobrih rezultata u ovoj godini mogla se očekivati i medalja sa državnog koja joj je donijela mogućnost nastupa na Balkanskom prvenstvu koje će se održati 3. juna u Zenici, javljaju iz KK “Rašid Buća” Ilijaš.

Ekipu na Državnom prvenstvu su vodili treneri Raif Buća, Azmir Subašić i Dželaludin Dovadžija.

Prethodni članakEU4AGRI – Objavljen novi javni poziv, vrijedan 3,2 miliona KM
Naredni članakKS – Isplata naknada po osnovu zaštite porodice sa djecom