Knjiga sedmice “Djetinjstvo jednog vremena” autorice Elmire Helać-Mekić

Djeca koja razviju naviku čitanja knjiga postupno počnu razumijevati svijet oko sebe, uglavnom brže i bolje od druge djece. Normalno je da dijete od 10 godina ne može razumijeti neke naslove, niti se to od njega očekuje. Ipak, može pronaći teme koje ga zanimaju.

Stoga, upravo za djecu  iz Biblioteke Ilijaš preporučuju ovog petka Knjigu sedmice, a to je roman “Djetinjstvo jednog vremena” autorice Elmire Helać-Mekić.

Jedna od najčitanijih autorica  dječije književnosti sa naših prostora, književnica sa posebnim osjećajem za dječiju prozu  Elmira Helać Mekić, objavila je svoj peti  roman pod nazivom „Djetinjstvo jednog vremena“. Roman,  na djeci blizak način govori o današnjici,  realnom i virtualnom životu, masovnoj upotrebi IT tehnologije.

Elmira Helać-Mekić do sada je objavila četiri književna djela, romane za djecu “Kamen”, “Kaldrma”, “Psi s raskrsnice” te zbirku basni “Horozograd”, kandidatkinja je za najprestižniju svjetsku nagradu za dječiju književnost koja se dodjeljuje u znak sjećanja na Astrid Lindgren, autoricu popularne Pipi Duga Čarapa.

Knjige sedmice potražite već danas u Biblioteci Ilijaš.

Prethodni članakObilježavanje Dana ustanka naroda i narodnosti BiH
Naredni članakNajava 19. redovne sjednice Općinskog vijeća Ilijaš