ILIJAŠVIJESTI

Knjiga sedmice: Džodžo Mojes – Ne oklevaj ni tren

Ljubav je često motivacija, uzrok i povod da uradimo nešto, inspiracija i tema najljepših umjetničkih dijela, ali i glavni pokretač u svakodnevnom životu. Kada volimo svoj posao – lakše nam je da ga obavljamo, kada volimo ono čime se bavimo – bolji smo u tome, kada volimo nekoga – imamo snage za sve, a kada volimo sebe – ništa nam ne predstavlja prepreku.

O ljubavi su mnogi pisali, u njeno ime stvarali i ratovali, bili njom inspirisani; mnogi su pokušali da je objasne, nauče i razumiju, ali je za neke ljubav predstavljala i najveću patnju i bol.

DŽODŽO MOJES rođena je 1969. godine u Londonu. Nakon završenih studija 1992. godine, radila je kao novinar u nekoliko dnevnih i nedeljnih listova. Od 2002. bavi se samo pisanjem, i povremeno objavljuje kolumne u Dejli telegrafu. Udata je i ima troje djece. Do sada je objavila više od 10 knjiga.

Dvije mlade žene koje dijele vijekovi, riješene su da se bore za ono što najviše vole – po svaku cijenu. Hrabrost i strast glavnih junakinja oduzeće čitaocima dah u ovoj nesvakidašnjoj ljubavnoj priči.
Predivno, očaravajuće, dirljivo !
Mladi umjetnik Eduar Lefevr donosi tešku odluku: mora da ostavi voljenu suprugu Sofi kako bi se borio na frontu. Usred užasa I svjetskog rata, Sofi utjehu pronalazi u portretu koji je Eduar naslikao, simbolu njegove ljubavi i svjedočanstvu njihovog kratkog zajedničkog života. Kada gradić u kojem živi padne u ruke Njemcima, Sofin portret postaće opsesija lokalnog komandanta, a Sofi shvata da mora da rizikuje sve – porodicu, reputaciju, čak i život – kako bi još jednom vidjela svoju pravu i jedinu ljubav.
Gotovo čitav vijek kasnije, Liv Halston dobija od muža predivan svadbeni poklon: Sofin portret. Livin muž iznenada umire, a ona sasvim slučajno saznaje pravu vrijednost i dramatičnu prošlost posljednje uspomene na svog voljenog. Kada borba oko vlasništva počne, Liv će se naći pred novim izazovom – da li je sposobna da odbaci moralna načela kako bi pobijedila u ovoj igri ?

Ne zaboravite i ovo djelo potražiti u Gradskoj biblioteci Ilijaš.

Knjigu preporučila: Jasmina Masnopita-Gradska biblioteka Ilijaš

 

Povezane objave

Back to top button