ILIJAŠVIJESTI

Knjiga sedmice: “Prva Dama” autorice Suzan Elizabet Filips

“Kako tokom godina gledamo od knjige do knjige, od slike do slike, tako shvatamo: jedan dobar slikar ne zadržava se samo na tome da svojim čudima zauzme mjesto u našem umu nego na kraju mijenja i panoramu našeg sječanja. A proniknu li nam vještina nekog slikara i njegove slike jednom toliko u dušu, tada nastaje jedno mjerilo za ljepotu čitavog svijeta.” 

Može li se najslavnija žena svijeta skriti pred očima javnosti ? Nakon što postane udovica predsjednika Sjedinjenih Država Cornelia Case pomislila je da se oslobodila Bijele kuće i obaveza Prve dame, no okolnosti će je prisiliti da to ne bude baš tako. Ali ne zadugo! Ona će odlučiti pobjeći – barem na nekoliko dana – i živjeti životom obične žene.

Treba joj samo savršena krinka, a nju je upravo pronašla. I dok cijela nacija traži “najslavniju ženu”, ona upoznaje zavodljiva muškarca, koji baš poput nje i sam ima tajnu. A pored toga njegova privlačnost prijeti probuditi ženu koja se krije iza nacionalne ikone. Odbjegli od svijeta i zakona njih dvoje će uz niz peripetija, svađa i duhovitih situacija pokušati dosanjati svoj američki san…

“Prva dama” još je jedna od uspješnica i u nas rado čitane američke spisateljice Susan Elizabeth Phillips. Poput hitova “Odnedavno zaljubljena”, “Ovo moje srce”, “Ili ti ili nitko” i “On i nijedan drugi” i ovaj roman pršti napetom ljubavnom pričom u kojoj dvoje zaljubljenih moraju preskočiti brojne prepreke na putu do prave ljubavi.

„Svim dobrim knjigama je zajedničko to što su događaji toliko stvarni da kada pročitate i posljednju stranicu imate osjećaj da sve što se desilo u knjizi se desilo i vama, i sada vam pripada zauvijek; i dobro i loše, ushićenje, tuga, bol, ljudi i mjesta, čak i vremenska prognoza.“

Povezane objave

Back to top button